Mergi la conţinutul principal

“Eco” SA urmează exemplul “Brai-cata” şi achiziţionează containere pentru colectare selectivă

• deocamdată, pe sectorul “Eco”, containerele vor fi împărţite cu titlu gratuit doar către asociaţiile de proprietari din zonele cu blocuri • cei de la case ar putea primi, totuşi, saci pe culori diferite, în care să pună separat deşeurile umede de cele reciclabile • colectarea selectivă ar trebui să înceapă din luna martie, atât pe sectorul “Brai-cata” cât şi pe sectorul “Eco”

 

Exemplul operatorului privat de salubritate “Brai-cata” SRL Brăila, care din luna martie a acestui an intenţionează să înceapă colectarea selectivă a deşeurilor în sectorul său de activitate din municipiul Brăila, ce cuprinde cartierele Viziru, Radu Negru şi o parte din zona centrală, va fi urmat şi de “Eco” SA, firmă aflată în subordinea municipalităţii. Ieri, cu ocazia şedinţei Consiliului Local Municipal, primarul Marian Dragomir a anunţat că şi “Eco” va achiziţiona pubele de culori diferite, care vor fi amplasate în sectorul său - cartierele Vidin, Progresul, Brăiliţa şi jumătate din zona centrală -, în vederea stimulării populaţiei să arunce deşeurile pe două categorii - fracţie umedă şi fracţie uscată.

Fracţia umedă, adică deşeurile menajere, va fi transportată la groapa de gunoi, în timp ce fracţia uscată, în care se vor regăsi ambalajele din plastic şi metal, hârtia sau sticla, va fi sortată pe categorii şi valorificată către firmele specializate pe reciclare. Directorul Alexandru Micu ne-a declarat că, pentru sortarea deşeurilor, “Eco” SA ar fi interesată de o colaborare cu “Brai-cata”, care va avea, în curând, la Brăila, propria staţie de sortare, cu o capacitate de 30.000 tone pe an.

Tot directorul Micu ne-a mai informat că “Eco” a alocat 100.000 lei (un miliard de lei vechi) pentru achiziţionarea unor pubele speciale care urmează să fie împărţite, deocamdată, doar către asociaţiile de proprietari de la blocuri. În zonele cu case de pe sectorul “Eco” nu se vor împărţi, în primă fază, pubele pentru fiecare gospodărie. Abonaţii de la case ar putea primi, totuşi, saci pe culori diferite, pentru a pune separat deşeurile umede de cele uscate.

Reamintim că cei de la “Brai-cata” au anunţat că ei intenţionează să achiziţioneze câte două pubele inclusiv pentru gospodăriile de pe sectorul lor, asta pe lângă containerele pe care le vor pune la dispoziţia asociaţiilor de proprietari.

Primarul Marian Dragomir a salutat, ieri, în CLM, decizia celor doi operatori de salubritate de a începe colectarea selectivă pe sectorul lor de activitate, reamintind că, dacă se va reduce cantitatea de deşeuri trimisă către groapa de gunoi, taxa de salubritate plătită de brăileni ar putea să scadă de anul viitor. Primarul a ţinut să precizeze, totuşi, că nu va fi suficient ca unii operatori de salubritate să asigure infrastructura necesară colectării selective, dacă cetăţenii nu vor înţelege că trebuie să contribuie şi ei, prin minimul efort de a pune în saci separaţi deşeurile menajere, faţă de deşeurile reciclabile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro