Mergi la conţinutul principal

CONSULT GRATUIT oferit de un renumit oncolog turc pentru copiii diagnosticaţi cu cancer

• sâmbătă, 28 iulie, în Constanţa, prof. dr. Ceyhun Bozkurt, un renumit medic turc, vine să consulte copiii bolnavi de cancer • programările se fac din timp la oficiul din Constanţa al Medical Park

 

Un renumit doctor specializat în oncologie pediatrică din Turcia, prof. dr. Ceyhun Bozkurt, vine în Constanţa, sâmbătă, 28 iulie 2018, pentru a oferi gratuit o opinie medicală pentru copiii din România suspectaţi sau diagnosticaţi cu cancer.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, anual, la nivel global, mai mult de 200.000 de copii sunt diagnosticaţi cu cancer - o boală care atinge nenumărate familii şi comunităţi din toate regiunile lumii. Atunci când au acces la îngrijire de calitate, mai mult de 80% dintre copiii cu cancer pot supravieţui, trăind o viaţă plină şi sănătoasă. Însă, mulţi copii din ţările cu venituri mici sau medii nu primesc sau nu beneficiază de îngrijiri medicale şi, în consecinţă, peste 90% din decesele cauzate de cancer în rândul copiilor apar în situaţii de resurse scăzute.

Ceyhun Bozkurt lucrează la Spitalul Medikal Park Bahçelievler din Istanbul - Secţia de Hematologie şi Oncologie Copii. A absolvit Facultatea de Medicină Cerrahpaşa (Universitatea din Istanbul), s-a specializat în Oncologie Pediatrică şi în Oncologie Hematologică la Spitalul de Maternitate, Cercetarea şi Pregătirea în Bolile pediatrice şi Sănătatea copiilor - Dr. Sămi Ulus. Domnul doctor Ceyhun Bozkurt şi-a continuat specializările în transplantul măduvei osoase, cancer de copii, leucemie, anomalii vasculare (tulburări vasculare).

Dr. Ceyhun Bozkurt susţine că, cele mai frecvente boli în anii de copilărie sunt anemia deficitului de fier, bolile maligne şi leucemia limfoblastica acută. La secţia bolilor de sânge ale copilului sunt depistate şi tratate cu succes boli ca anemia nutriţională (anemia deficitului de fier, penuria anemiei de vitamina B12), leucemia limfoblastica acută, leucemie mieloida acută, anemie aplastica, talasemie (anemie mediteraneană), hemofilie şi multe alte boli de sânge.

“Tratamentul bolilor pediatrice de sânge sunt organizate după ce pacienţii sunt consultaţi în două policlinici «Boli Pediatrice de Sânge» diferite. În sala de zi ambulatorie pentru chimioterapie se fac infuziile de chimioterapie şi pacienţii care necesită primesc transfuzii de sânge. Chimioterapia este asigurată de către asistente cu experienţă în chimioterapie, în «Cabine Preparatorii de Chimioterapie» dotate cu filtre Hepa. Unităţile sunt organizate conform necesităţilor copiilor în aşa fel încât să le crească calitatea vieţii în perioada de timp petrecută în spital. În unitatea de transplant de măduva osoasă pentru copii, cu 6 pătuţuri şi în totalitate dotată cu filtre HEPA, se asigura protocoale preparatorii «Planificate Special pentru Copii» ţinând cont de bolile pacienţilor, frecvenţa întâlnirii bolilor şi de dozele de chimioterapie pe care le-au primit în trecut. Grupul Medical Park este acreditat de către Grupul European de Transplant de măduva osoasă (The European Group for Blood and Marrow Transplantation - EBMT). Conformitatea deplină cu rudele, neconformitate HLA cu rudele, transplanturi haploidenticale şi de sânge de la cordonul ombical sunt îndeplinite foarte riguros. La «Consiliul de Tumoră», la care se adună în şedinţe regulate privind starea pacienţilor, se evaluează împreună cu secţiile Oncologie de Radiaţii, Chirurgie Pediatrică, Medicină Nucleară, Specialiştii de Radiologie şi se dezvoltă cele mai potrivite protocoale. Toate serviciile medicinale din secţie sunt furnizate de personal specializat academic cu experienţă”, explică Ceyhun Bozkurt.

Acest eveniment va avea loc la oficiul din Constanţa al Medical Park - bvd. Mamaia nr. 231, et. 3 (interfon 033). Pentru programări, pacienţii pot suna la reprezentantul din România al Grupului Internaţional de Spitale Medical Park, la 0727/593.533 sau prin e-mail, la adresele office@medicalparkromania.com sau aura@medproper.com.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro