Mergi la conţinutul principal

UPDATE: Congresul la care e plecat managerul SJU e anulat oficial, susține Căprariu. Contre între prefect și șeful CJ

* dr. Delia Râșnoveanu este plecată în aceste zile, din țară, potrivit oficialilor locali, lăsând directorul medical să managerieze unitatea spitalicească * președintele CJ îi ia apărarea, susținând că aceasta a plecat la un curs de perfecționare în Serbia * prefectul îl contrazice și afirmă că astfel de întruniri sunt anulate de câteva zile, iar Râșnoveanu s-ar afla în concediu de odihnă, în realitate

 

 

 

UPDATE: Congresul la care e plecată Râșnoveanu e anulat oficial, susține Lucian Căprariu.

Consilierul municipal independent și coordonatorul partidului local Brăila Nouă, Lucian Căprariu, intervine în scandalul momentului legat de absența managerului Delia Râșnoveanu din Spitalul Județean de Urgență Brăila. Acesta s-a documentat despre Congresul la care se presupune că e plecată șefa SJU și ne-a transmis dovezi că activitatea este suspendată, iar participanții au fost informați din timp. Mai mult, Căprariu cere demisia managerului Râșnoveanu și lasă de înțeles că ar mai fi și alte persoane care ar trebui să demisioneze.

Halucinant! Președintele Consiliului Județean Brăila, ales din partea PSD, purtând un război cu prefectul județului, alege sa apere managerul Spitalului Județean Brăila, motivând ca acesta este în concediu de studii, la un important congres internațional. Ca și cum, în situația actuală, sa lași un județ fără unul dintre cei doi epidemiologi, ar fi justificabil prin participarea la o conferință. Este un alt eșec în managementul județului al președintelui CJ! Pentru că nouă ni s-a părut ciudat că oameni responsabili ar ține un congres în situația dată, am verificat și am aflat ca acesta a fost anulat, participanții fiind anunțați în acest sens. Aceasta întrebare ar fi trebuit să și-o pună și domnul Chiriac atunci când, încă o dată, a încercat să vină în apărarea incompetenței!”, a scris pe Facebook reprezentantul Partidului Brăila Nouă. Postarea este însoțită de un link: https://www.theific.org/?fbclid=IwAR3ubXCcW_mM4o9IAE8-Xvhz1yrNljZ6TC45Tu8hxhUJ6URhYyzfdeOtgfQ

 

ȘTIRE INIȚIALĂ: Contre între prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc, și președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, pe tema absenței managerului Spitalului Județean de Urgență de la serviciu. Se pare că dr. Delia Râșnoveanu, șefa unității spitalicești, a plecat din țară, marți. În timp ce șeful CJ îi ia apărarea și susține că aceasta este plecată la un Congres în străinătate, chiar el semnându-i actele, Boboc afirmă că aceste întruniri s-au suspendat de câteva zile, iar Râșnoveanu se află, de fapt, în concediu de odihnă.

Francisk Chiriac a declarat că „Doamna este plecată la un curs de perfecționare în Serbia. Din câte știu eu, nu era suspendat acest curs când am semnat eu. Și dacă este în Serbia, asta înseamnă că se ține cursul respectiv. În momentul în care a plecat, nu erau acele restricții. I-am făcut rechemare, o să-și găsească bilet de avion și o să se întoarcă la spital. Important este că situația la spital este sub control, asta nu înseamnă că manageriatul unui spital stă într-un singur om. Avem oameni profesioniști, avem stocuri de medicamente, suntem foarte bine pregătiți”. Acesta a adăugat că acel curs dura 3-4 zile.

Cel care-l contrazice pe Chiriac este chiar prefectul județului, Cătălin Boboc, care susține că toate congresele internaționale au fost anulate de câteva zile, iar managerul SJU s-ar afla în concediu de odihnă. „Mi se pare incredibil! Unul dintre cei doi medici epidemiologi din județul Brăila să plece în concediu de odihnă, în această perioadă, mai ales în condițiile în care noi începem să carantinăm oameni. Spitalul Județean este instituția care gestionează monitorizarea starea pacienților în carantină. Să plece managerul mi se pare de necrezut, după cum de necrezut mi se pare faptul că șeful instituției ce are în subordine Spitalul Județean a aprobat această cerere de concediu. E plecată în concediu, nu are cum să fie plecată la Congres, pentru că în acest moment, după cum bine știți, e o decizie la nivel european conform căreia toate congresele sunt anulate, de câteva zile bune. Am sugerat s-o recheme de îndată, pentru că e nevoie”, a declarat Cătălin Boboc.

Managerul SJU, Delia Râșnoveanu, nu a răspuns apelului redactorilor noștri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro