Mergi la conţinutul principal

A început Concursul Național de Grafică „Gheorghe Naum”

* datorită condițiilor actuale, evenimentul destinat elevilor claselor VIII-XII din cadrul liceelor de arte și liceelor pedagogice se desfășoară în mediul on-line

 

Cea de a XXVI-a ediție a Concursului Național de Grafică „Gheorghe Naum” se desfășoară în perioada 24-27 noiembrie 2020 în mediul on-line, datorită condițiilor actuale. Evenimentul este organizat de Liceul de Arte „Hariclea Darclée” în parteneriat cu Muzeul Brăilei „Carol I”și este dedicat memoriei unuia dintre cei mai talentați artiști plastici brăileni, pictorul și gravorul Gheorghe Naum (n. 1907 – d. 1968) și este destinat elevilor claselor VIII-XII din cadrul liceelor de arte și liceelor pedagogice.

Tema de anul acesta a concursului este MĂRTURII CONCENTRICE - limbajul plastic, de la punct la elemente complexe, dezvoltare graduală, de la centru la periferie. Inspirație: cupola, rozeta, spirala armonică, arcada, arhitectura circulară… Tema, metaforic, îndeamnă la o introspecție în construcția personalității artistice, umane, spun organizatorii.

Secțiunile concursului sunt: grafică, pictură, ceramică, arte decorative (textile, modă, artă monumentală), fotografie, arhitectură, arte ambientale și design.

Coordonatori de proiect sunt profesori ai Liceului de Arte „Hariclea Darclée” Brăila, iar juriul va fi format din profesori de la Universitatea Națională de Arte București.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro