Mergi la conţinutul principal

Şefa Spitalului Judeţean e nemulţumită de salariul de 6.500 lei şi ameninţă cu demisia

• managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Delia Râşnoveanu, susţine că ia în calcul foarte serios să părăsească poziţia, dacă de la 1 martie nu i se va mări leafa la nivelul preconizat pentru 2022 • aceasta a afirmat că în prezent câştigă lunar aproximativ 6.500 lei net, nivel salarial la care vor ajunge medicii primari luna viitoare, ceea ce nu i se pare normal având în vedere responsabilitatea uriaşă pe care o are ca manager • preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac a afirmat că îi înţelege perfect atitudinea, astfel că va discuta la nivelul Ministerului Sănătăţii pentru reglarea situaţiei

 

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Delia Râşnoveanu a afirmat, vineri, că nu este mulţumită de actualul salariu. Aceasta a susţinut o conferinţă de presă alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, unde a abordat şi tema salariilor mici ale comitetului director al spitalului. Râşnoveanu a afirmat că în prezent câştigă un salariu brut de puţin peste 9.000 lei, deci cam 6.500 lei net, ceea ce, în opinia sa, înseamnă extrem de puţin, mai ales că de la 1 martie se preconizează că la acest nivel salarial vor ajunge şi medicii primari. Managerul a punctat chiar că ia în calcul foarte serios să renunţe la fotoliu dacă nu se va regla situaţia veniturilor, considerând că responsabilităţile sunt uriaşe în comparaţie cu leafa încasată.

“Nu sunt mulţumită de salariu. Normal! Pentru că astăzi - bun -, salariul este corespunzător faţă de ceilalţi, dar la momentul 1 martie, dacă se aplică noua grilă, salariul managerului va rămâne undeva la jumătate faţă de cel al unui medic primar pe secţie. Am spus că dacă nu se rezolvă situaţia într-un timp corespunzător, nu rămân. Nu are niciun sens. Să vină cineva care pentru câteva mii de lei pe lună să aibă toată responsabilitatea şi toată activitatea ca manager”, a declarat Râşnoveanu, cu precizarea că situaţia s-ar putea regla foarte simplu la nivel legislativ, prin aducerea salariilor comitetului director la nivelul grilei preconizate pentru anul 2022.

La rândul său directorul medical al spitalului, Alina Neacşu, prezentă la conferinţă, i-a dat dreptate managerului, punctând că în cazul ei, de la 1 martie, salariul net va fi de 5.000 lei lunar.

 

Chiriac speră ca soluţia să vină de la Ministerul Sănătăţii

Aflat în sală, Francisk Chiriac, preşedintele CJ Brăila, a ţinut să puncteze că este de acord cu supărarea actualului manager al Spitalului, având în vedere responsabilităţile pe care le are. Acesta a atras atenţia că fenomenul este unul problematic la nivel naţional, deoarece foarte mulţi manageri sunt medici, astfel că se va ajunge la situaţia ca aceştia să renunţe la fotoliul de şef care vine cu multe bătăi de cap, pentru cel de medic, pe aceeaşi bani. Chiriac a afirmat că va merge în curând la Ministerul Sănătăţii pentru a ridica această problemă, în speranţa că va putea obţine o rezolvare.

“Această problemă nu este doar la conducerea spitalului, face referire şi la şefii de secţie. Nu putem să ne asumăm anumite responsabilităţi decât în momentul în care avem şi o salarizare corespunzătoare. Şi eu militez pentru asta. Sunt de acord că de la 1 martie salariul managerului va fi foarte mic, ţinând cont că are o mare responsabilitate. Practic, o să rămână la acelaşi nivel, dar comparativ cu cel al unui medic specialist o să fie foarte mic. Chiar săptămâna viitoare o să mă duc la Ministerul Sănătăţii. Am depus deja o petiţie către doamna ministru (n.r. - Sorina Pintea). Pentru că nu este vorba doar de conducerea Spitalului Judeţean Brăila, ci de conducerea tuturor spitalelor. Marea majoritate a spitalelor vor rămâne fără manager, vă spun. Pentru că sunt conduse de medici. Nu o să le convină să stea manager la jumătate de salariu, ci se vor întoarce în secţie, la pacienţi şi îşi vor relua activitatea ca medici. Cred că se va găsi o soluţie favorabilă, să rămânem cu oamenii care îşi asumă această conducere şi să mergem mai departe să ne îndeplinim obiectivele pe care ni le-am propus”, a declarat Chiriac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro