Mergi la conţinutul principal

Școlile nu se redeschid de luni. Elevii vor reveni la cursurile online

* după vacanța de iarnă, luni, 11 ianuarie, școlile își vor relua activitatea exclusiv în online * inspectorul școlar general, prof. Viorel Botea, ne-a declarat că încă nu a primit nicio informare oficială de la Ministerul Educației privind data redeschiderii școlilor * ieri, ministerul a transmis printr-un comunicat de presă că decizia revenirii la “școala clasică” va fi luată în funcție de evoluția situației epidemiologice și a campaniei de vaccinare

 

Vacanța de iarnă se apropie de sfârșit, iar elevii se vor întoarce la școală luni, 11 ianuarie. Nu vorbim despre “școala clasică”, ci de cursurile online, după cum ne-a declarat șeful Inspectoratului Școlar Județean Brăila, prof. Viorel Botea.

“În momentul de față Ministerul Educației Naționale nu a transmis niciun comunicat oficial privind reluarea fizică a cursurilor. Așadar, școala va reîncepe luni, iar cursurile vor continua în online. Dacă vor fi clarificări sau noutăți vom informa toți copiii pentru că avem o comunicare foarte bună cu școlile”, ne-a transmis inspectorul școlar general.

Deși s-a speculat ideea reluării cursurilor fizice din semestrul II, o decizie concretă va fi luată de Ministerul Educației Naționale (MEN) în urma unei ample analize, așa cum reiese dintr-un comunicat transmis ieri.

“Ministerul Educației dorește redeschiderea cât mai grabnică a școlilor, în funcție de evoluția situației epidemiologice și a campaniei de vaccinare.

În urma discuțiilor cu majoritatea celor implicați în procesul de educație, precum și a discuțiilor cu reprezentanții Ministerului Sănătății, cu factori de decizie din cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență și cu cei implicați în campania de vaccinare, prioritizând starea de sănătate a elevilor și a personalului din sistemul de învățământ, Ministerul Educației își dorește redeschiderea cât mai grabnică a școlilor, în urma unei analize responsabile a rezultatelor care vor fi obținute cu privire la evoluția epidemiologică - conform situațiilor cu privire la rata de infectare în urma vacanței de iarnă/ rezultate relevante colectate la mijlocul lunii ianuarie a.c.; raportările numerice solicitate inspectoratelor școlare, pentru fiecare unitate de învățământ, cu privire la personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic care are DISPONIBILITATE de vaccinare - situație solicitată tuturor unităților și instituțiilor de învățământ cu termen 15 ianuarie, orele 16.00”, a transmis ministerul.

În același timp, MEN afirmă că se vor avea în vedere și măsurile adoptate de alte state care se confruntă cu o situație epidemiologică asemănătoare, precum și raportările din sistemul de educație cu privire la numărul elevilor aflați în situații de risc din cauza dificultăților înregistrate pe parcursul procesului de învățare-predare online (termenul de raportare pentru această situație este 11 ianuarie a.c.).

“Ne dorim derularea semestrului II în format clasic, însă ne vom putea pronunța responsabil și fundamentat doar după jumătatea lunii ianuarie, respectiv în ultima decadă a lunii. Orice scenariu va rezulta în urma analizei va fi luat în considerare. Nu excludem niciun scenariu, fie că vorbim de prioritate pentru cei mici sau pentru cei care susțin examenele naționale, fie că vorbim de prioritate a zonelor cu o rată de infectare mai redusă - așa cum solicita Consiliul Național al Elevilor. Am planificat în această săptămână consultări cu reprezentanții elevilor, studenților, părinților și cadrelor didactice, pentru a analiza tot spectrul măsurilor ce se impun atât în vederea redeschiderii școlilor, cât și în vederea compensării pierderilor suferite de sistemul de educație pe parcursul crizei sanitare. În cursul săptămânii viitoare am planificat, de asemenea, consultări cu factorii de decizie din domeniul sănătății”, se mai transmite prin comunicatul de presă.

Precizăm că, recent, Consiliul Național al Elevilor a solicitat Ministerului Educației să descentralizeze din nou decizia privind redeschiderea unităților de învățământ, în funcție de rata incidenței la nivel local, asigurând, în același timp, materialele sanitare necesare desfășurării cursurilor în siguranță.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro