Mergi la conţinutul principal

“OPT FEMEI”, sâmbătă, pe scena Teatrului “Maria Filotti”

• comedia poliţistă a autorului şi regizorului francez Robert Thomas se joacă de la ora 17.00

 

Sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 17.00, la Teatrul “Maria Filotti”, sala “Bujor Macrin” este programată comedia poliţistă OPT FEMEI a autorului şi regizorului francez Robert Thomas. OPT FEMEI, după versiunea românească de Constanţa Trifu şi Mihai Berechet, în regia lui Radu Nichifor şi scenografia Adelinei Pater, asistent scenografie Ana Pavel, urmează structura clasică a romanelor poliţiste în stilul Agathei Christie.

Cu o distribuţie exclusiv feminină, textul lui Robert Thomas oferă excepţionale partituri actoriceşti, opt biografii complexe aşteptând voci puternice care să le rostească angoasele şi să le joace destinul. Actriţele Teatrului “Maria Filotti”- Monica Ivaşcu, Ramona Gângă, Elena Andron, Emilia Mocanu, Cătălina Nedelea, Wanessa Radu, Narcisa Novac şi Iulia Vasilescu sunt aceste opt voci în spectacolul regizat de Radu Nichifor.

“E ajunul Crăciunului şi stăpânul casei e găsit mort în pat iar criminalul – ca în Agatha Christie – neputând fi decât una dintre cele opt femei aflate în casă care, suspectându-se reciproc, devin rând pe rând anchetatori şi anchetaţi. Suspansul este sporit de furtuna de zăpadă, blocarea porţii, otrăvirea câinilor, întreruperea telefonului, ca şi de stingerea luminii, explozia boilerului sau împuşcătura, care creează o stare de panică, exprimată prin goană şi ţipete pe întreg spaţiul scenei... «Angoase şi destine» încurcate, pentru că toate femeile au secrete şi regrete ascunse, tânjind după dragoste spirituală sau fizică, pentru bărbaţi şi pentru ele însele, un aer de sexualitate planând asupra tuturor eroinelor şi oferind o posibilă cheie a crimei. Sechestrate în acest spaţiu închis, prinse într-o capcană ca în Agatha Christie, sufrageria devine un câmp de bătaie, la propriu şi la figurat, din care se aud distinct în momente de prim-plan, propriile versiuni, dar şi secrete asupra crimei”, apreziază prof. Ioan Munteanu

Duminică, 9 decembrie, ora 18.00, la Sala mare se joacă piesa SCHIMB URGENT... TREI SURORI de Nagle Jackson, regia Lucian Sabados. 

Tot duminică, de la ora 11.00 şi 12.30, la Sala Bujor Macrin se joacă                                                                  SOACRA CU 3 NURORI adaptare după Ion Creangă, regia Radu Nichifor, şi DE SĂRBĂTORI, BUCURAŢI-VĂ  DE TEATRU ! Două spectacole de teatru cu copii şi pentru copii, dar şi pentru adulţi, cu distribuţii diferite. Evenimentul este  organizat de Atelierul de teatru -Cireşarii, coordonat de actriţele Monica Ivaşcu şi Elena Andron.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro