Mergi la conţinutul principal

“Unirea: libertate şi unitate”

• este titlul unui proiect derulat cu prilejul Marii Uniri în Anul Omagial al unităţii de credinţă şi de neam

 

Cu prilejul Centenarului Marii Uniri de la 1918, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2018 drept Anul Omagial al unităţii de credinţă şi de neam. Pentru a marca acest fapt, în decursul acestui an, Patriarhia Română prin Sectorul teologic-educaţional a propus diferite manifestări culturale, printre care şi Concursul Naţional Cultural-Artistic “Unirea: libertate şi unitate”.

În acest sens, pe plan local, la sfârşitul săptămânii trecute, sâmbătă, pe 17 februarie, la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” Brăila a avut loc un spectacol de cântece şi poezii patriotice, susţinut de copiii din grupa de cateheză de la Parohia “Sf. Arhangheli”, sub îndrumarea preotului Victor Ţugui.

În public au fost prezenţi copiii care participă la Proiectul educaţional “Construim Împreună”, dedicat copiilor cu sindrom Down şi autism, desfăşurat la bibliotecă în colaborare cu Asociaţia Botez Vlad Sergiu şi S.O.S. Autism Brăila.

“Cu sprijinul echipei de proiect se doreşte implicarea copiilor în activităţi de dezvoltare şi recuperare fizică şi psihică. După spectacol, cei mici au fost răsfăţaţi cu dulciuri, apoi au confecţionat mărţişoare pe care le-au oferit părinţilor şi bunicilor, prezenţi şi ei în sală.”, ne-a informat Laura Caplea, purtător de cuvânt al Bibliotecii Judeţene.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro