Mergi la conţinutul principal
Comunicat de presă

”Chiriţă ajunge el însuşi la groapa de gunoi a politicii!”

• declară subprefectul PNL, Adin Boboc, referindu-se la primarul în funcție din orașul Ianca

 

”După ce, în ultimul sondaj electoral, făcut în vara lui 2023, s-a clasat foarte prost, Chiriţă a devenit total dezinteresat de Ianca, răzbunându-se practic pe oamenii care nu mai au încredere în minciunile sale. În loc să recunoască faptul că a adus Ianca la sapă de lemn, Chiriţă s-a debarasat deja de funcţia de primar şi declară peste tot, dar mai ales în şedinţele de Consiliu Local, că nu mai este interesat de un nou mandat. După ce şi-a bătut joc de oameni timp de 5 mandate şi a răspuns doar comenzilor venite de la PSD, transformând Ianca în groapa de gunoi a Brăilei, Chiriţă ajunge el însuşi la groapa de gunoi a politicii!”, atacă Adin Boboc, subprefectul liberal al Brăilei. Sursa citată continuă cu o nouă acuzație gravă: ”Apropo de gunoi, o altă minciună de care se leagă numele primarului Fănel Chiriţă este cea referitoare la Staţia de compostare pentru deşeuri biodegradabile, realizată printr-un proiect Phare în valoare totală de 762.450 euro, investiţie din care Ianca s-a ales cu o gaură în buget de vreo 140.000 euro (80.000 euro - contribuţia locală la proiectul Phare  60.000 euro - contract lucrări suplimentare, încheiat cu societatea Concivia). Proiectul a pornit din start cu o minciună lansată de preşedintele CJ la vremea aceea, Gheorghe Bunea Stancu, şi girată de primarul în funcţie, Fănel Chiriţă. În 2008, în momentul inaugurării Staţiei de compostare, cei doi PSD-işti promiteau obţinerea de profit din vânzarea către fermele locale a 50% din îngrăşământul agricol obţinut din transformarea gunoiului de grajd în mraniţă şi oferirea restului de 50% din îngrăşământ populaţiei, pentru fertilizarea terenurilor, proporţional cu cantitatea de gunoi de grajd predată de fiecare. Promisiunile s-au dovenit a fi mincinoase, pentru că nu s-au realizat niciodată în aceşti 16 ani. Mai mult. Anca Dumitrache, directorul Direcţiei Serviciilor Publice, administratorul Staţiei de compostare, declara în şedinţa Consiliului Local Ianca din 15 februarie 2024 că „proiectul nu a prevăzut niciodată valorificarea compostului” (foto)”.

În aceste condiții, Boboc întreabă: ”Domnule Chiriţă, ce s-a întâmplat în toţi aceşti ani cu îngrăşământul agricol obţinut în staţia de compostare Ianca (5.000 tone de compost/ciclu de producţie de 6 luni), ale cui terenuri au fost fertilizate şi în buzunarele cui a intrat profitul?”

În continuare subprefectul povestește un episod din 2009 când ”primarul Fănel Chiriţă, cu complicitatea viceprimarului la acea vreme Ionel Epureanu, a pus la cale o nouă minciună: cei doi au zis că e momentul să joace în altă ligă şi să aducă în Ianca gunoiul din tot judeţul Brăila. Procesul verbal al şedinţei Consiliului Local din 29.10.2009 este o dovadă clară că Ionel Epureanu a minţit public: el a declarat că înfiinţarea la Ianca a unui depozit ecologic, pe o suprafaţă imensă de aproape 8 hectare, va fi în beneficiul locuitorilor, prin faptul că taxa pe gunoi va scădea cu 30%. În realitate, la Ianca, taxa la gunoi nu doar că nu a scăzut, ci a devenit, în bătaie de joc, cea mai mare din tot judeţul Brăila!”

În altă ordine de idei, Adin Boboc, candidatul PNL la primăria Ianca afirmă că: ”Nu mă voi asocia şi nu voi gira niciodată minciunile PSD! Candidatul PSD pentru Primăria Ianca, indiferent cum se va numi el, pentru că vorbim despre aceeaşi Mărie cu altă pălărie, rămâne principalul meu adversar politic în lupta electorală din acest an! Domnilor social-democraţi, minciunile şi mizeriile ies la iveală şi miros, oricât aţi încerca voi să le acoperiţi şi să le parfumaţi!”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro