Mergi la conţinutul principal

„Invazie” de insecte în Centrul Istoric. „XXL Tarantula Expo”

• sute de copii au venit, weekendul trecut, să admire fluturii, tarantulele și gândacii XXL expuși la Galeria Atelier a Centrului de Creație Brăila • sunt expuse, în premieră la Brăila, sute de insecte de mari dimensiuni, inclusiv gândaci și specii de tarantule vii aduse din toată lumea • inedita expoziție mai poate fi vizitată până pe 17 martie

 

Lecție de biologie „pe viu” pentru brăilenii de toate vârstele, dar mai ales pentru cei mici, la Galeria Atelier a Centrului de Creație Brăila, din Piața Traian nr. 2.

Deschisă publicului în data de 8 martie, expoziția amenajată în cele două încăperi a atelierului sus-menționat, s-a umplul, weekendul trecut, de copii, părinți și bunici, curioși să vadă minunatele creaturi.

Oaspeții au putut admira, fascinați, sute de fluturi exotici, tarantule, scorpioni, gândaci XXL și insecte dintre cele mai ciudate, care imită frunzele sau crenguțele (din specia fasmidelor), rude apropiate ale lăcustelor. „Vedetele expoziției” sunt, desigur, tarantulele, însă cei mici au fost deopotrivă fascinați și de „bețele săritoare”, insectele de mari dimensiuni ce pot fi confundate ușor cu o crenguță, de fluturii exotici (aflați, din păcate, la insectar), de scorpionii cei sfioși, dar și de gândacii de mari dimensiuni, care-ți provoacă fiori doar privindu-i, deși sunt, bieții de ei, inofensivi. Fiecare exponat este însoțit de o scurtă descriere, astfel că cei mici și cei mari au putut afla informații despre țările de origine ale insectelor aflate în expoziție, denumirile lor științifice, precum și despre habitatul ciudatelor creaturi.

Peste 100 de specii de fluturi, tarantule, scorpioni și gândaci de mari dimensiuni sunt expuse, în prezent, la Galeria Atelier a Centrului de Creație Brăila (situată între Teatrul „Maria Filotti” și Galeria de Artă), din Piața Traian nr. 2., sub genericul „XXL Tarantula Expo”. Expoziția va fi deschisă publicului până pe 17 martie a.c., iar intrarea este 20 de lei de persoană. Potrivit organizatorilor, este cea mai mare expoziție de insecte exotice XXL adusă vreodată la Brăila. Programul de vizitare este următorul: joi, vineri - orele 16.00 - 19.00; sâmbătă și duminică - orele 10.00 - 12.00 și 14.00 - 18.00. Biletele de acces se achiziționează la intrarea în Galeria Atelier textile a Centrului de Creație Brăila, din Piața Traian nr 2.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro