Mergi la conţinutul principal

7.000 de vârstnici și copii proveniți din familii nevoiașe vor primi ajutoare din partea Bisericii

* este cel mai amplu program filantropic derulat, anul acesta, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, în preajma Învierii Domnului * 4.700 de persoane vârstnice și 2.200 de copii proveniți din peste 500 de familii nevoiașe din Brăila și Galați vor primi alimente, haine și încălțăminte în valoare de 550.000 de lei, ca să se bucure împreună cu ceilalți creștini, de Sfintele Paști

 

 

 

Dincolo de vorbe și promisiuni, până în Vinerea Patimilor, peste 4.700 de vârstnici și 2.200 de copii care provin din peste 500 de familii nevoiașe, din județele Brăila și Galați - familii cu mai mult de trei copii - vor primi din partea Bisericii alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte în valoare de 550.000 de lei, informează purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos, părintele Rareș Bucur. Centrul Eparhial va contribui cu 60% din această sumă, iar restul va fi asigurat de cele opt protopopiate și de parohii.

Programul filantropic, „Ne înnoim de Sfintele Paști” a debutat în Protopopiatul Brăila, unde au fost, deja, împărțite ajutoare - articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și alte daruri pascale - pentru 450 de copii nevoiași aflați în evidențele parohiale ale bisericilor, cu implicarea directă a părintelui protoiereu Ștefan Constandache.

Darurile achiziționate au fost aduse la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dumitrie” din cartierul Brăilița, unde au fost așezate pe categorii de vârstă și apoi oferite, cu drag, copiilor. Bucuria preoților și a voluntarilor a fost mare la întâlnirea acestor frumoși copii veniți direct de la școală pentru a-și primi darurile de Sfintele Sărbători. În aceste zile, se defășoară și cealaltă componentă a acestui program, prin care persoanele vârsnice, bolnave și cu posibilități materiale reduse primesc daruri din partea parohiilor, prin preoții și voluntarii parohiali. Astfel, de la biserică, preoții au mers la casele unor bătrâni bolnavi și singuri, pentru a le oferi pachete cu alimente de bază și alte produse”, ne-a precizat pr. Rareș Bucur.

De mai mulți ani, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, în Arhiepiscopia Dunării de Jos se derulează - în preajma marilor sărbători creștine - ample programe pastoral-misionare și social-filantropice îndreptate, cu precădere, către persoanele vârstnice, familiile cu mulți copii sau spre semenii nevoiași, marginalizați social.

Un astfel de program, desfășurat de peste zece ani prin Sectorul social-filantropic al Centrului Eparhial, cele opt protopopiate din județele Brăila și Galați și parohiile din cuprinsul Eparhiei Dunării de Jos, este cel prilejuit de marea sărbătoare a Învierii Domnului și intitulat sugestiv „Ne înnoim de Sfintele Paști”. În zilele următoare, până aproape de Sfintele Paști, alți copii și vârstnici vor primi sprijin prin intermediul acestui program filantropic.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro