Mergi la conţinutul principal

Achizitia unei masini de spalat vase. Care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont?

Iti place sa speli vase? Sansele ca raspunsul sa fie “ Da” sunt minime. Trebuie sa recunoastem ca aceasta activitate nu este una care sa aduca prea multa placere, mai ales dupa o masa copioasa. Este motivul pentru care au aparut masinile de spalat vase.

 

Desi nu sunt inca foarte populare in casele romanilor, aceste masini castiga teren. De ce nu ar face-o, in conditiile in care te scutesc de una dintre cele mai neplacute munci?

Totusi, daca te hotarasti ca este timpul sa achizitionezi o masina de spalat vase, s-ar putea sa ajungi la concluzia ca nu stii ce sa ceri de la un astfel de produs. Tocmai de aceea, am facut o lista cu cele mai importante criterii de care trebuie sa tii cont in momentul in care faci o astfel de achizitie.

Cum te asiguri ca achizitionezi cea mai buna masina de spalat vase?

  • Te orientezi in functie de performante. Exista masini de spalat foarte eficiente, care spala vasele rapid si bine si masini care au un timp de spalare de cateva ore. De asemenea, dotarile tehnice pot fi diferite de la model la model. Orienteaza-te spre masini de spalat focusate pe un consum cat mai redus de apa si de energie si spre eficienta atunci cand vine vorba despre vasele foarte murdare si despre uscare.
  • Alegi capacitatea dorita. Cate vase speli in fiecare zi? In functie de raspunsul la aceasta intrebare poti sa achizitionezi o maasina de spalat cu mai multe sau mai putine seturi de vase. Capacitatea variaza de la 6 seturi pana la 12-13 seturi. In general, pentru o familie de 3 persoane este suficienta o masina de spalat vase de pana in 9 seturi.
  • Tii cont de dotarile suplimentare. Are cosuri pentru tacamuri si pahare? Are programe speciale pentru vasele pline de grasime? Dar sisteme complexe de siguranta? In functie de numarul de dotari suplimentare, costul masinii poate sa creasca, insa eficienta creste si ea considerabil, usurandu-ti munca.
  • Cumperi o masina de spalat usor de utilizat. Usurinta in utilizare este un alt criteriu pe care trebuie sa il urmaresti. Masina pe care o cumperi trebuie sa ofere o spalare din doar cateva apasari de buton, fara prea mare batai de cap. Atentie mare la modul in care sunt dispuse butoanele, la modul in care se umple sertarul cu detergent sau la unghiul in care se deschide usa. De asemenea, nu neglija aspecte precum marimea rafturilor destinate vaselor.
  • Nu neglijezi consumul. In momentul in care achizitionezi o masina de spalat vase trebuie sa iti asumi faptul ca acasta va consuma curent electric, apa si detergent, ceea ce inseamna costuri destul de mari in timp. Poti sa micsorezi din costuri insa, orientandu-te spre o masina cu clasa de eficienta energetica foarte buna. Eficienta energetica este notata cu litere de la A la G, insa in ultimii ani au aparut doar produse cu clasa de eficienta A, A+ sau chiar A++ si A+++. Cu cat in dreptul A-ului sunt mai multi +, cu atat este mai bine. O masina de spalat vase ce face parte din clasa A+ va avea un consum aproximativ de 1 kWh si de 15 litri de apa pentru fiecare ciclu de spalare.

 

In general, masina de spalat vase trebuie sa fie sigura, atat in timpul functionarii, cat si in repaus.

Trebuie sa consume cat mai putine resurse si evident, sa se incadreze in spatiul careia ii este destinat.

Bucatariile din locuintele noastre nu sunt gandite in asa fel incat sa fie dotate si cu un astfel de produs, asadar, gasirea locului perfect pentru masina de spalat vase poate sa fie o adevarata provocare.

Pe siteul chibzuintza.ro, la categoria ,, MAŞINI DE SPĂLAT VASE”, vei gasi mai multe articole menite sa te indrume sa alegi cea mai potrivita masina de spalat vase, astfel ca merita sa arunci o privire si in acest site.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro