Mergi la conţinutul principal

Apelul fals la 112 pune vieţi în pericol! Sună Responsabil!

* polițiștii și jandarmii au adresat brăilenilor un îndemn la atitudine responsabilă, sfătuindu-i să utilizeze corespunzător numărul de urgență 112 * oamenii legii s-au întâlnit cu cetățenii în Piața Halelor și pe străzile adiacente acesteia și le-au explicat care pot fi consecințele apelării nejustificate a numărului unic 112, insistând asupra faptului că o astfel de faptă poate costa viaţa unei persoane aflate în pericol * cetățenii au fost informați că apelurile false la 112 se pedepsesc cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei

 

 

 

Vineri, 4 august, polițiștii și jandarmii au adresat brăilenilor un îndemn la atitudine responsabilă, sfătuindu-i să utilizeze corespunzător numărul de urgență 112. Demersul preventiv face parte din Campania „Apelul fals la 112 pune vieți în pericol! Sună responsabil!” și a fost derulat de reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Brăila – Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila – Compartimentul Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale. Campania, inițiată de Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, se derulează la nivel national în perioada 19 iunie – 31 august 2023 și are drept scop creșterea gradului de conștientizare a publicului cu privire la importanța utilizării responsabile a numărului de urgență 112, numai în situații de urgență reale.  „În municipiul Brăila, oamenii legii s-au întâlnit astăzi (vineri n.n.) cu cetățenii în Piața Halelor și pe străzile adiacente acesteia și le-au explicat care pot fi consecințele apelării nejustificate a numărului unic 112, insistând asupra faptului că o astfel de faptă poate costa viaţa unei persoane aflate în pericol, prin aceea că, în timp ce operatorul se ocupă de un apel non-urgent, pe linie poate aștepta o persoană care are într-adevăr nevoie de ajutor. Totodată, cetățenii au fost informați că apelurile false la 112 se pedepsesc cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii, iar apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţe poate fi sancţionată cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei ori cu muncă în folosul comunităţii de 100 până la 200 de ore”, au transmis poliţiştii brăileni.

Activitățile din cadrul campaniei vor continua până la sfărșitul acestei luni, printre beneficiari urmând a se număra, pe lângă adulți, și minorii.

 

 

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro