Mergi la conţinutul principal

Invitație la teatru! Trei spectacole în acest weekend

• astăzi, 8 decembrie, publicul brăilean poate vedea “Zeul Măcelului”, spectacol invitat de la Teatrul Municipal Bacovia • sâmbătă, 9 decembrie, este programat spectacolul “Naufragiat”, iar duminică, 10 decembrie, spectacolul “Scene din viața Mariei Filotti” • bilete se găsesc pe site-ul www.blt.ro și la agenția teatrală

 

Chiar dacă vremea afară s-a răcit, Teatrul “Maria Filotti” vă așteaptă weekendul acesta într-o atmosferă călduroasă. Iată programul spectacolelor:

Vineri, 8 decembrie, Sala Mare, ora 18.00 - “Zeul Măcelului” de Yasmina Reza, regia Andrea Lucaci, spectacol invitat de la Teatrul Municipal Bacovia

“Este un text actual care vorbește despre căsnicie și viața familiilor care au copii, cu foarte mult umor, dar și cu o doză mare de cinism. De asemenea, convențiile sociale cărora ajungem să ne supunem cu toții într-o mai mică sau mai mare măsură, sunt analizate la rece și puse în lumină pentru ceea ce sunt - simple convenții. Cred că publicul se va bucura să participe la măcelul convențiilor celor două familii și se va recunoaște în problemele celor patru protagoniști: în fricile și nevoile lor, în momentele lor de furie și colaps emoțional, în simpla și inegalabila ipostază de a fi părinte precum și în perpetua noastră ipostază de copii”, afirmă Andrea Lucaci, regizorul spectacolului.

Distribuția: Adelaida Perjoiu, Dumitru Rusu, Andrea J.Darie, Ștefan Alexiu. Scenografie - Andreea-Diana Nistor, lighting design - Costi Baciu, sound design - Robert Gâgeata.

Sâmbătă, 9 decembrie, ora 18.00, Sala Mare - ”Fantasticele aventuri ale lui Louis de Rougemont (povestite de el însuși)” de Donald Margulies, regia Andrei Huțuleac.

Textul lui Donald Margulies spune povestea unui aventurier elvețian, pe numele lui Louis de Rougement. La începutul anilor 1900, în Anglia, acesta a scris un bestseller în care relata aventurile pe care le-a trăit timp de 30 de ani ca naufragiat pe o insulă. Cartea a devenit un fenomen, însă, încet, încet, specialiștii au început să chestioneze detalii pe care le scrisese în acel bestseller. Nu după mult timp au aflat că autorul este de fapt un impostor și că toată povestea pe care el o construise era de fapt o invenție. Așa că l-au demascat ca fiind un impostor. Dincolo de aventurile prin care trece personajul principal, “Naufragiat” este “o poveste care cântă dragoste de teatru”.

“Este un spectacol care îți arată cât de frumos și de cald poate fi teatrul dacă e făcut într-un anumit fel. Asta într-o epocă în care și accesul la educație și accesul la cultură sunt limitate și de oamenii care ne conduc, dar și de prejudecata consumatorilor. Prejudecata că teatrul sau educația sau cultura sunt lucruri complicate și sunt pentru cei puțini. (...) Am încercat să oferim publicului șansa de a se reîndrăgosti de un teatru curat, capabil să spună povești coerente, inteligibile și care să emoționeze un spectru cât mai larg de spectatori, indiferent de vârstă sau de nivelul de educație. Îmi place să cred că am reușit să facem un spectacol care le vorbește celor mulți, fără a sacrifica în niciun fel elementul altitudinar care le vorbește celor puțini”, susține regizorul spectacolului.

În distribuție joacă actorii Ciprian Chiricheș, Nicholas Cațianis, Blanca Doba și Corina Borș. Din echipa spectacolului mai face parte Maria Nicola (scenograf) și Lucian Moga (light-designer).

Duminică, 10 decembrie 2023, Sala Mare, ora 18.00 - ”Scene din viața Mariei Filotti”, text Matei Lucaci-Grünberg și Sever Bârzan, regie Matei Lucaci-Grünberg.

Un spectacol biografic, comic și trist în același timp, bazat pe viața personală și profesională a celebrei actrițe Maria Filotti. Povestea începe în “La Belle Epoque”, traversează cele două Războaie Mondiale și perioada interbelică, și se sfârșește în anul 1956, în plin comunism.

“Veți asista la o succesiune de scene scurte, mai mult sau mai puțin fictive, comice sau dramatice, muzicale sau nostalgice, care împreună, încearcă să ilustreze un portret complicat și spectaculos, dar profund uman, al Mariei Filotti. Vă recomandăm să râdeți când e de râs și să plângeți când e de plâns”, afirmă regizorul Matei Lucaci-Grünberg.

Distribuția: Ramona Gângă, Valentin Terente, Monica Ivașcu, Silvia Tariq, Elena Andron, Dragoș Ioniță, Sever Bârzan. În alte roluri: Ioana Comșa, Eduard Stan, Maria Caplea, Maria Dinulescu (elevi). Instrumentiști: Mario Robert Ștefan (acordeon), Gabriela Constantin (vioară), Luca Marin (pian), Marius Iulian Neagu (percuție). Scenografia - Andreea Tecla, coloana sonoră - Sever Bârzan.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro