Mergi la conţinutul principal

Lecție despre păsări „pe viu” în Parcul Monument

• activitatea, intitulată „Să cunoaștem păsările de lângă noi”, a fost organizată de Secția Științele Naturii a Muzeului Brăilei „Carol I”, în colaborare cu elevi ai Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” Brăila

 

„Să cunoaștem păsările de lângă noi” (păsări sedentare din familia „Corvidae”), activitate desfășurată săptămâna trecută, la Secția Științele Naturii a Muzeului Brăilei „Carol I” și în Parcul Monument, pentru elevii unei prestigioase școli brăilene.

„Am desfășurat împreună cu elevii clasei a IV-a C din cadrul Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” Brăila, elevi îndrumați de d-na învățătoare Carmen Ostache, o activitate educativă cu scopul cunoașterii unor păsări sedentare din zona Parcului Monument. Pentru început, ținta au fost păsările din familia Corvidae sau popular denumite „familia ciorilor”, deoarece sunt cele mai vizibile în această perioadă a anului”, a precizat Georgiana Papurică, muzeograf în cadrul Secției Științele Naturii - MBR.

Activitatea a constat într-o prezentare a celor opt specii de Corvidae care se află pe teritoriul României, împreună cu sunetele emise de acestea și mai multe curiozități legate de ciori, precum și identificarea în teren a celor cinci specii care se află în prezent în Parcul Monument din Brăila.

„Înarmați cu entuziasm, curiozitate, voie bună și binoclu, copiii au putut observa aceste păsări, precum și obiceiuri ale acestora, activitate numită birdwatching, ajutați fiind și de vremea însorită care ne-a dezvăluit multe din secretele naturii.

Speciile identificate în parc au fost: gaița („Garrulus glandarius”), coțofana („Pica pica”) - identificate și în expoziția permanentă a secției - dar și cioara de semănătură („Corvus frugilegus”), cioara grivă („Corvus corone cornix”) și stăncuța („Corvus monedula”). Atitudinea deschisă și proactivă a tinerilor ne încurajează să continuăm acest gen de activități, în scopul cunoașterii mediului înconjurător, în încercarea de a limita impactul antropic asupra acestuia”, a mai precizat sursa citată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro