Mergi la conţinutul principal

Mizerie cruntă de-a lungul căii ferate, în zona podului Brăilița

* de vină sunt riveranii, care aruncă tone de gunoaie * chiar și așa, autoritățile locale spun că de menținerea curățeniei ar trebui să se ocupe CFR SA, fiind emisă chiar și o somație în acest sens

 

Nu știm când și dacă Brăila va scăpa de pacostea gunoaielor care sufocă mai ales zonele mărginașe ale orașului. Deoarece, cu toate dotările și investițiile făcute de Primărie pentru menținerea curățeniei, din cauza nesimțirii crase a unor locuitori, sunt cartiere deja cunoscute prin haldele de gunoi tradiționale, apărute și menținute acolo de ani de zile.  Prezentarea lor ne-ar lua pagini și numere întregi de ziar. De această dată este vorba despre linia de cale ferată, pe o lungime de circa un kilometru, între Pod Brăilița și fostul canton din capătul străzii Arcului/Independenței. Problema nu ține, însă, de Primărie în această situație, ci de administratorul acestui perimetru, mai exact CFR SA. De altfel, zilele trecute, Poliția Locală Brăila a somat CFR să salubrizeze exact zona în cauză, mai exact intersecția străzii Arcului și Independenței, precum și perimetrul din zona podului Brăilița. Asta deoarece, chiar dacă perimetrul dintre pod și gardul cimitirului ”Sf. Maria” se menține civilizat, în compensare se aruncă sub pod, de la înălțime,  tot felul de  gunoaie și mizerii. Aspectul continuă și ia amploare, inclusiv prin ce se “trece” peste gardul cimitirului: pământ și resturi din beton, lemn, coroane etc. Toate la un loc ajungând cât înălțimea gardului.  Și, potrivit zicalei “ce nu se vede, nu se știe”, vegetația sălbatică acoperă mai întâi zona unei foste “alei” pietonale limitrofe cu cimitirul, iar în continuare debleul foarte abrupt și înalt al căii ferate este și el înțesat de vegetație  sălbatică (arbuști, copaci și omniprezenta dracilă), care maschează parțial sau total valurile/torentele de gunoaie abătute dinspre Brăilița și Comorofca.  Se observă, totodată, încercarea de defrișare o terenului din apropierea șanțului și el sufocat cu tot felul de deșeuri și mizerii, dar ce s-a tăiat a rămas pe teren. Iar ca să vezi ce se ascunde sub vegetația crescută pe o pantă de 40-45 de grade trebuie să fii alpinist! Și te îngrozești peste ce dai: inclusiv dejecții animaliere, scurgeri de apă împuțită etc. etc. Plus că odată ce jungla va înverzi total, doar urcând pe brânci mai poți vedea mizeria cumplită ce se adună aici permanent.
Respectivul traseu al nesimțirii este delimitat de diverse amenajări făcute pe Str. Furnicii: grădini, mici livezi și spații de recreere etc. Toate împrejmuite, dar nimeni nu recunoaște că de acolo s-ar arunca gunoaie ori s-ar înlesni trecerea cu acestea. Cât privește ce se aruncă în vecinătatea estacadei și peste un cămin de vane, se dă vina pe unii riverani de pe străzile din apropiere.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro