Mergi la conţinutul principal

Parteneriat cu Biserica. Directorii Căminelor de bătrâni, invitați la ședința Consiliului Eparhial

* zilele trecute, la Centrul Eparhial, a avut loc ședința semestrială de bilanț a activității bisericești la Dunărea de Jos * proiectele pentru semestrul II vizează organizarea unor programe sociale pentru bătrâni, desfășurarea unor cursuri de spiritualitate cu privire la îngrijirea vârstnicilor și implementarea unor parteneriate între Arhiepiscopia Dunării de Jos și Căminele pentru bătrâni * în perioada următoare, vor fi organizate tabere de vară pentru copii

 

 

 

Joi, 13 iulie, la Casa Arhierească din incinta Centrului Eparhial al Dunării de Jos Galați, a avut loc ședința semestrială a Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în cadrul căreia a fost realizată o trecere în revistă a activității bisericești în prima jumătate a anului și la care au fost invitați să participe directorii Căminelor de bătrâni ie din Brăila și Galați, cadre didactice de la Secția Asistență Socială din cadrul Universității „Dunărea de Jos” și vârstnici implicați în activitățile social-filantropice ale Bisericii.

Lucrările ședinței au debutat cu o reflecție teologică și duhovnicească a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian asupra activității bisericești de la Dunărea de Jos, din primul semestru al acestui an, cu prezentarea efectului pe care „lanțul de rugăciune” l-a avut și îl are asupra semenilor aflați în suferință și în boală. În continuare, responsabilii sectoarelor din Administrația Eparhială au prezentat sinteza activității pastoral-misionare, cultural-educaționale și social-filantropice din primul semestru al anului 2023”, precizează, într-un comunicat, pr. Rareș Bucur, consilier în cadrul Eparhiei.

Au fost analizate rezultatele activităților desfășurate cu prilejul anului omagial și comemorativ 2023, evidențiindu-se implicarea activă a preoților, sprijiniți de voluntari și de credincioși, în activitățile defășurate pentru vârstnicii din parohii, dar și pentru semenii noștri din cămine, azile și centre de asistență socială. De asemenea, a fost apreciată modalitatea de sprijinire a parohiilor fără cântăreți bisericești angajați, prin voluntariatul seminariștilor, studenților teologi și profesorilor de Religie, cărora ierarhul le-a oferit Diplome de voluntariat.

În cadrul ședinței Consiliului Eparhial, au prins contur proiectele ce urmează a fi concretizate în cel de-al doilea semestru al acestui an: organizarea și desfășurarea unor programe social-filantropice, cu precădere către persoanele vârstnice cu posibilități materiale reduse, prin contribuția membrilor din Comitetele parohiale; desfășurarea unor cursuri de spiritualitate cu privire la îngrijirea vârstnicilor; implementarea unor parteneriate între Arhiepiscopia Dunării de Jos și Căminele pentru bătrâni și alte instituții sociale, cu sprijinul profesorilor și implicarea practică a studenților din cadrul Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie, Secția Asistență socială și a seniorilor din cadrul Universității Vârstei a Treia din Galați; asigurarea asistenței religioase în toate căminele pentru vârstnici prin desemnarea a câte unui preot, astfel încât niciun cămin să nu fie fără duhovnicul care să-i spovedească și să-i împărtășească pe beneficiarii acestor instituții și să le asigure oficierea slujbelor pentru sănătatea sufletească și trupească.

Un alt proiect important dezbătut îl constituie continuarea programelor dedicate educației creștine a tinerilor prin organizarea, în cele opt protopopiate ale eparhiei, a unor tabere de vară pentru copiii din mediul rural și pentru cei din mediul urban desfășurate în mănăstiri și centre parohiale din cuprinsul eparhiei”, a mai precizat părintele Rareș Bucur.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro