Mergi la conţinutul principal

Tu ştii ce culori se poartă în sezonul toamnă - iarna 2022/2023

Fiecare sezon aduce noi provocări pentru designeri, iar acum, când toamna este atât de lungă şi de călduroasă, şi etalează întregul evantai de culori, provocarea este şi mai mare. Trendurile sezonului rece se îndepărtează de nuanţele de gri, de cenuşiu preferate până acum.
 

Brandurile de top etalează culori vibrante, puternice precum violet, roz şi argintiu metalic, însă puternic contra-balansate de show-urile marilor brandurilor care au lansat ţinutele pentru sezonul toamnă-iarnă, iar printre culorile vii se remarcă albul, negrul, maro şi bej.
Aceste culori sunt dedicate în special celor care preferă stilul clasic.

 

Dar ce vor alege cei îndrăzneţi? Colecţiile sunt dominate de Verde Bottega, mandarin, violet, dar şi cobalt nobil pe care le poţi aborda fără teamă pentru orice obiect de îmbrăcăminte vrei, de la geci de dama, până la pantaloni, încălţăminte sau fulare.

Clasicele şi mereu la modă culori alb şi negru sunt și ele în topul preferințelor. Aceste două culorile atemporale vor fi pe val și în acest sezon, însă în varianta monocromă.

 

La polul opus, pentru persoanele puternice și mai excentrice violetul electrizant va fi un must have al acestui sezon. O culoare plină de energie, care alături de mov apare frecvent și în colecțiile de toamnă/iarna. Această culoare a fost relansată de Veri Peri, care a fost culoarea anului 2022, declarată de către institutul Pantone.

Violetul se însoțește bine cu negrul pentru că îl pune în valoare accentuându-I strălucirea. Se vede bine în țesăturile deosebite, precum blana artificială sau jacquardul.


Însoțitoarea aproiată a violetului este Lavanda Pastel, fiind o nuanță subtilă, pastelată, cunoscută și sub numele de „Millennial Purple”, rămâne și ea în trend.

Verdele Bottega este acum pe podiumurile de modă și se combină interesant cu albastru sau roz.

Fucsia și roșu vor da culoare unei ierni mohorâte și vor încălzi zilele reci de iarnă.

Culoarea vedetă a acestui sezon râmăne Portocaliul Mandarin, însă nu în nuanțe neon, ci mai domol și chiar aproape de roșu. Cel mai adesea pe podiumuri a aparut in piese de vestimentație de impact: geci de barbati, costume casual și paltoane lungi și se remarcă în mod deosebit când este abordat într-o ținută totală.

Printre culorile la modă în sezonul toamnă - iarnă 2022/2023 este argintiul metalic și auriul. Nimeni nu va putea trece neobservat, iar caracterul strălucitor va fi cu siguranță remarcat. Sacourile de damă în culori metalice, și puloverele cu fire aurii sau argintii vor face furori.

Să nu uităm de versatilul Cobalt Nobil, care câștigă din ce în ce mai multă popularitate și arată extraordinar în îmbrăcămintea exterioară mai ales dacă facem un contrast extravagant cu portocaliu sau fucsia.


 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro