Doar 4 posturi din Sănătate deblocate la Brăila
miercuri, 18 iulie 2012 | | comentarii
Trimite prin:
Doar 4 posturi din Sănătate deblocate la Brăila

* numai 4 posturi, din cele 500 deblocate în primăvară de Ministerul Sănătăţii, i-au revenit judeţului Brăila * deficitul de personal din sănătatea brăileană este, însă, de aproape 170 de posturi


* din august, conducerea Ministerului intenţionează să mai deblocheze circa 2.700 de posturi, vacantate în acest an

Numai 4 posturi, din cele 500 deblocate în primăvară de Ministerul Sănătăţii, i-au revenit judeţului Brăila. Potrivit datelor de la Direcţia de Sănătate Publică Brăila, toate aceste posturi au fost deblocate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. "Stabilirea exactă a posturilor va fi făcută de către conducerea spitalului, care va organiza şi concursul pentru ocuparea lor", ne-a precizat dr. Andreia Gavrilescu, purtător de cuvânt al DSP Brăila. Până în prezent, unitatea spitalicească nu a anunţat organizarea concursului. Deficitul de personal existent în sistemul sanitar brăilean este însă cu mult mai mare. Solicitarea din partea Direcţiei de Sănătate Publică Brăila cuprinde un număr total de 169 de posturi. După cum ne-a informat purtătorul de cuvânt al DSP Brăila, dr. Andreia Gavrilescu, 49 posturi sunt pentru medici, 59 pentru asistenţi medicali, 1 pentru farmacist, 39 pentru personal auxiliar, 10 pentru ambulanţieri şi 11 pentru şoferi. Toate unităţile spitaliceşti din Brăila au solicitat deblocarea unor posturi, având deficit de personal, cel mai mare număr fiind la Spitalul Judeţean, respectiv 91, urmat de Spitalul de Psihiatrie, cu 19 posturi, Spitalul de Pneumoftiziologie, cu 8 posturi şi Spitalul orăşenesc Făurei, cu 6 posturi. De asemenea, Serviciul Judeţean de Ambulanţă are un mare deficit de personal, solicitând deblocarea a 42 de posturi, în timp ce Direcţia de Sănătate Publică Brăila a solicitat 3 posturi.

Dintre cele 500 posturi deblocate la nivel naţional, 300 au fost repartizate spitalelor judeţene de urgenţă, spitalelor care asigură asistenţa medicală de urgenţă pentru adulţi şi copii din municipiul Bucureşti, serviciilor de ambulanţă şi institutelor şi centrelor medicale clinice, pentru angajare de personal de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar, iar restul de 200 posturi au fost repartizate Institutului Regional de Oncologie Iaşi. Pentru aceste posturi, concursurile de angajare sunt în curs de desfăşurare.

Peste 2.700 de posturi, deblocate din august

Ministerul Sănătăţii a anunţat că intenţionează să deblocheze 2.766 posturi din sistemul sanitar, în a doua jumătate a lunii august. În acest sens, a postat, pe pagina de web www.ms.ro, la secţiunea Transparenţă Decizională, proiectul de hotărâre de guvern privind ocuparea posturilor vacantate, după data de 01 ianuarie 2012, de personal de specialitate medico-sanitar, auxiliar sanitar şi personal de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare din unităţile sanitare din reţeaua Ministerului Sănătăţii şi unităţile sanitare al căror management a fost transferat la autorităţile administraţiei publice locale. Dintre cele 2.766 de posturi care vor fi deblocate la nivel naţional, 507 sunt repartizate medicilor, 1.218 asistenţilor medicali şi 928 posturi pentru personal auxiliar (infirmieri, ambulanţieri, brancardieri etc). Reprezentanţii MS au explicat că este vorba de posturile care s-au vacantat după data de 1 ianuarie 2012, astfel încât ocuparea acestora nu determină un impact financiar suplimentar deoarece cheltuielile de personal aferente sunt prevăzute în bugetele de venituri şi cheltuieli aprobate.

Potrivit celor de la Ministerul Sănătăţii, măsura va putea fi aplicată în a doua jumătate a lunii august, după ce proiectul de act normativ va încheia perioada de dezbatere publică şi va fi aprobat de Guvernul României. Această măsură urmăreşte diminuarea deficitului de personal deja existent în sistemul sanitar. Pe parcursul a trei ani, 21.216 posturi au fost vacantate, iar în prima jumătate a anului 2012 s-au vacantat 2.766 posturi.

 

Cautare in arhiva
SolarWatts - Braila

Comentarii

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe obiectivbr.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori.

Alte articole din aceeaşi categorie

Top articole obiectivbr.ro