Filmul «12 ani de sclavie», premiat de New York Film Critics Online
marţi, 10 decembrie 2013 | | comentarii
Trimite prin:
Filmul «12 ani de sclavie», premiat de New York Film Critics Online

Lungmetrajul "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", regizat de Steve McQueen, a primit titlul de cel mai bun film al anului 2013, din partea New York Film Critics Online, potrivit Mediafax.


Membrii asociaţiei New York Film Critics Online i-au premiat pe Chiwetel Ejiofor la categoria "cel mai bun actor" şi pe Lupita Nyong o la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar", informează variety.com.

Într-un an cinematografic fără un favorit cert pentru sezonul Oscarurilor, New York Film Critics Online a premiat filme recompensate deja săptămâna trecută ("American Hustle", "Her", "Inside Llewyn Davis"), dar şi câteva pelicule despre care s-a vorbit destul de mult, fără a fi însă premiate la galele recente.

Premiul pentru întreaga distribuţie a revenit filmului "American Hustle", iar cineastul Alfonso Cuaron, regizorul filmului "Gravity", a fost desemnat cel mai bun regizor al anului.

Chiwetel Ejiofor a fost desemnat cel mai bun actor, graţie rolului din pelicula "12 Years a Slave", iar Cate Blanchett a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol principal, pentru "Blue Jasmine".

La categoria "cel mai bun scenariu" s-a impus Spike Jonze ("Her"). Lupita Nyong o a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol secundar pentru evoluţia ei din "12 Years a Slave", iar cel mai bun actor în rol secundar a fost ales Jared Leto pentru prestaţia sa din filmul "Dallas Buyers Club".

Lungmetrajul "La vie d Adèle" a fost desemnat cel mai bun film străin, pelicula "The Wind Rises" s-a impus la categoria "cel mai bun film de animaţie", iar "The Act of Killing" a fost desemnat "cel mai bun documentar".

Adèle Exarchopoulos s-a impus la categoria "cel mai bun debut", graţie rolului din filmul francez "La vie d Adèle", iar premiul "cel mai bun regizor debutant" a revenit cineastului Ryan Coogler, autorul filmului "Fruitvale Station".

Premiul pentru cea mai bună imagine a revenit peliculei "Gravity", iar pelicula "Inside Llewyn Davis" s-a impus la categoria "muzică de film sau coloană sonoră".

Totodată, membrii asociaţiei New York Film Critics Online au alcătuit Topul 10 al celor mai bune filme ale anului 2013: "12 Years a Slave", "Before Midnight", "La vie d Adèle", "Dallas Buyers Club", "Gravity", "Her", "Inside Llewyn Davis", "Nebraska", "Philomena", "Prisoners" şi "The Wolf of Wall Street".

 

Cautare in arhiva
SolarWatts - Braila
Top articole obiectivbr.ro