Ion Smeeanu este candidatul PSD Braila pentru europarlamentare
Ion Smeeanu este candidatul PSD Braila pentru europarlamentare
marţi, 27 februarie 2007 | Mihaela DAN | comentarii
Trimite prin:
PSD Braila si-a desemnat posibilul candidat pentru alegerile europarlamentare, in persoana fostului secretar de stat din perioada 2000-2004, Ion Smeeanu. Presedintele PSD local, Gheorghe Bunea Stancu, a facut anuntul ieri, in cadrul unei conferinte de presa, precizind ca decizia a fost luata in unanimitate de conducerea judeteana. Demna de mentionat este seriozitatea cu care s-a facut alegerea, in contextul in care, a marturisit Stancu, ideea cu Smeeanu le-a venit chiar in timpul sedintei in care urmau sa-si desemneze candidatul: "Ne-am sfatuit cu totii si am ajuns la concluzia ca este bine sa avem un reprezentant al Brailei si nu unul de la centru. Sigur ca acest reprezentant va intra la o bataie regionala, in care putem cistiga, putem pierde, dar daca vom pierde, probabil ca va trebui sa obtinem niste avantaje ulterioare. Cel care a intrunit votul unanim al celor care au fost prezenti la Biroul Executiv este Ion Smeeanu, care va fi reprezentantul nostru pentru europarlamentare. Nu am mers pe ideea sa desemnam doi reprezentanti pentru ca mi se pare suficient unul, si sa dea Dumnezeu sa iasa acesta. Nu au fost comentarii negative de nici un fel la adresa lui, si vreau sa va spun ca ideea ne-a venit atunci, in timpul sedintei".

Intrebat fiind ce l-a recomandat pe Ion Smeeanu ca fiind omul ideal pentru o candidatura la europarlamentare, Stancu a explicat: "Este un cunoscator al activitatii politice centrale, a fost ministru secretar de stat in guvernarea 2000-2004 cu rezultate bune, a fost intotdeauna alaturi de organizatie, este vorbitor de engleza si franceza, are o maturitate politica, are vizibilitate, si mi s-a parut un produs copt, un produs bun pentru a ne reprezenta cu cinste la nivel central, in lupta nationala pentru un post de europarlamentar".

Amintim ca Ion Smeeanu a fost secretar de stat la Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii, dupa schimbarea puterii a fost dat afara, a atacat aceasta decizie in instanta, a cistigat procesul insa nu si-a mai recuperat postul, dat fiind ca, la citeva zile dupa ce s-a dat sentinta, a fost schimbat numele institutiei si, deci, s-a considerat ca este vorba despre o Autoritate noua, la care Smeeanu nu avea un post de recuperat. Si apropo de vizibilitatea lui Smeeanu, intrebat fiind unde mai lucreaza acum acesta, dat fiind ca prin Braila nu este vazut decit din Paste-n Craciun, Stancu a dat un raspuns confuz, spunind ca are o firma in Bucuresti, "ceva in domeniul consultantei, el stie mai bine ce face".

casetaPNL, PLD si PD nu si-au desemnat deocamdata candidatii la europarlamentareIn ceea ce priveste PNL, PLD si PD, aceste partide nu au iesit inca la rampa cu candidati pentru alegerile europarlamentare. Asa cum ne-a declarat presedintele PNL Braila, Constantin Cibu, de abia in zilele urmatoare va avea si aceasta formatiune politica un candidat pentru Parlamentul European: "In cursul acestei saptamini vom primi indicatii de la centru si ni se va desemna si un candidat. Nu stim inca depre cine e vorba, dar vom afla cit de curind".

La rindul sau, liderul PLD Braila, senatorul Dan Sabau, a tinut sa ne asigure ca organizatia politica pe care o conduce va promova pentru aceste alegeri nu unul, ci doi candidati "proveniti din zona universitara, care imbina tineretea cu intelepciunea". Asa cum ne-a asigurat senatorul, cei doi sint braileni, iar numele lor vor fi dezvaluite in curind.

In ceea ce priveste PD Braila, liderul organizatiei brailene, deputatul Horia Vasioiu, ne-a declarat ca democratii braileni au facut o propunere la centru, insa asteapta decizia Colegiului Director: "Noi avem o propunere, este un brailean care cunoaste bine problematica judetului. Propunerea trebuie insa analizata de Colegiul Director al partidului, lucru care se va intimpla cit de curind. Abia apoi vom anunta persoana aleasa sa candideze", ne-a mai precizat deputatul democrat. (Liliana SERBAN)
Cautare in arhiva
SolarWatts - Braila
Top articole obiectivbr.ro