bataie-ca-in-vestul-salbatic-la-uesti
Bătaie ca în Vestul Sălbatic la Şuţeşti
sâmbătă, 16 aprilie 2011 | Liliana ŞERBAN | comentarii
Trimite prin:
* mai mulţi bărbaţi s-au încăierat în seara zilei de 12 aprilie într-un bar din Şuţeşti * scandalagiii s-au bătut, au aruncat cu sticle de băutură şi scaune * cei mai mulţi dintre cei implicaţi în bătaia generalizată sunt acum în arest preventiv * pentru aplanarea conflictului a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor şi a jandarmilor din patru localităţi

Scena, desprinsă parcă din filmele cu cowboy, s-a petrecut în seara zilei de 12 aprilie, într-un bar din Şuţeşti. Totul a pornit de la un tânăr în vârstă de 24 de ani, Marius Custură. Aflându-se la o masă din barul respectiv, în jurul orelor 19.00, Custură s-a ridicat brusc de la locul său, s-a îndreptat către o altă masă, la care se afla Marian Ceamă, dându-i acestuia din urmă o lovitură de palmă peste faţă. Ceamă nu a ripostat, preferând să se ridice şi să plece din bar. Custură nu s-a potolit şi s-a îndreptat imediat către un alt client, Cătălin Parnică (25 de ani), dându-i acestuia o lovitură de pumn. În aplanarea conflictului intervine un alt client, care se afla la aceeaşi masă cu Parnică, şi anume Marius Constantin (27 de ani), care, la rândul său, este lovit de Marius Custură. Custură mai încearcă să îl lovească de două ori pe Constantin, însă nu reuşeşte, fiind oprit de unul dintre tovarăşii săi, Cosmin Ochiroşi.

Scandalul se opreşte pentru câteva momente, Constantin şi Parnică părăsind localul, însă reîncepe în momentul în care cei doi - însoţiţi de această dată şi de rudele lui Parnică, mai precis Adrian Parnică (28 de ani) şi Titi Parnică (51 de ani), dar şi de un prieten, Marius Constantin (27 de ani) - reintră în local. Cum era de aşteptat, aceştia s-au dus întins către masa la care se aflau Marius Custură şi Cosmin Ochiroşi, împreună cu un prieten, Florin Avram (46 de ani).

Cătălin Parnică reporneşte scandalul, încercând să îl lovească pe Marius Custură, însă este oprit de Cosmin Ochiroşi. În schimb, Titi Parnică îl loveşte pe Custură cu pumnul, cel din urmă nerămânând mai prejos, dându-i una lui Titi şi aruncându-l pe acesta peste nişte mese din apropiere. Custură nu scapă însă cu una cu două, ci primeşte o sticlă în cap de la o altă rudă de a lui Cătălin Parnică, Gheorghe Parnică (23 de ani), sosit între timp la local. În acest moment, apare în scenariu încă un personaj, Fănel Bucătaru, în vârstă de 31 de ani, din tabăra "Parnică", care îi aplică, de asemenea, o sticlă în cap lui Custură, dar şi un scaun, tot în cap, lui Florin Avram, care era ocupat să îşi care pumni cu Cătălin Parnică. În încăierarea care a continuat, Marius Custură îl loveşte pe Gheorghe Parnică cu o halbă de bere în zona pieptului, însă primeşte şi el una în cap de la Adrian Parnică.

Gheorghe Parnică şi Marius Constantin reuşesc să îl pună la pâmânt pe Custură, pentru câteva clipe, însă acesta scapă din nou şi se înarmează iar cu o halbă de bere, cu care îi cară lovituri lui Gheorghe Parnică. În învălmăşeală, Marius Constantin îl loveşte pe Custură cu un scaun în spate, însă acesta ripostează şi îi dă cu o altă halbă în faţă. Constantin nu se lasă şi îi mai aruncă un scaun în cap lui Custură. În tot acest timp, toţi cei implicaţi în bătăia generală s-au înjurat şi ameninţat de mama focului. În urma loviturilor primite, Custură a necesitat 7 - 9 zile de îngrijiri medicale, Florin Avram a avut nevoie de 8 - 10 zile de îngrijiri medicale, iar Marius Constantin de 4 - 5 zile de îngrijiri medicale.

Scandalul nu a fost însă potolit până ce în zonă nu au venit poliţişti de la Ianca, Şuţeşti, Gradiştea, Racoviţa dar şi jandarmi de la Ianca. Împreună, oamenii legii au reuşit să restabilească ordinea şi liniştea publică în zona barului respectiv, având în vedere că în zona se adunaseră în jur de 200 de persoane şi lucrurile puteau să iasă mult mai urât.

Dintre scandalagii, au fost reţinuţi pentru 24 de ore doar Florin Avram şi Custură, deoarece se aflau în stare de recidivă postexecutorie. Aceştia au fost de altfel prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi scandalagii, Marius Constantin, Gheorghe Parnică, Cătălin Parnică şi Fănel Bucătaru, au fost reţinuţi pentru 30 de zile, în vreme ce Titi Parnică a scăpat de arest, fiind însă obligat să nu părăsească localitatea.

Taguri: , , , ,
7200 Cititori
Cautare in arhiva
SolarWatts - Braila
Top articole obiectivbr.ro