stancu-a-sarit-la-gatul-lui-dragnea
Stancu a sărit la gâtul lui Dragnea
miercuri, 06 octombrie 2010 | | comentarii
Trimite prin:
06stancu1* liderul PSD Brăila l-a luat la întrebări pe secretarul general al social-democraţilor cu privire la norma de reprezentare calculată pe fiecare judeţ pentru congresul din 16 octombrie * Stancu s-a supărat pentru că Brăila va avea doar 118 delegaţi la congres, deşi iniţial fusese vorba de 135 de persoane * "Nu este prima dată când se întâmplă fel de fel de aranjamente şi se pune după cum avem prietenii mai mult sau mai puţin la unul şi la altul", a comentat supărat liderul PSD Brăila * el a fost susţinut de şeful organizaţiei din Vaslui, în vreme ce Marian Oprişan, "baronul" de Vrancea, i-a ţinut partea lui Liviu Dragnea * discuţiile din CEx s-au încheiat în coadă de peşte

Pesediştii au dezbătut intens luni, în CEx, norma de reprezentare a delegaţilor pentru Congresul partidului, liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, acuzând conducerea că revine la "vechile apucături", oferind o normă mai mare organizaţiei Bucureşti, iar "pe ceilalţi proşti îi tratează cu flit", informează agenţia NewSin. Potrivit sursei citate, secretarul general Liviu Dragnea a prezentat noile principii pentru norma de reprezentare, susţinând că acestea ţin cont de performanţele politice ale organizaţiei, atât în alegerile locale cât şi în cele generale, dar şi de populaţia fiecărui judeţ. Norma de reprezentare propusă în acest moment ar urma să fie introdusă la Congresul din 16 octombrie şi în statut, pentru a fi folosită permanent. La un moment dat, prezentarea a fost întreruptă de preşedintele PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, care a observat că numărul de delegaţi din mapă pentru filiala brăileană este mai mic decât cel discutat iniţial. "Văd că revenim la vechi principii. Ne unim iar, facem nişte bisericuţe, sărim toţi în BPN, modificăm lista. Eu aveam 135, în condiţiile în care avem preşedinte, avem primar, şi am rămas cu 118. Puteam să ajungem la 60, dar e vorba de principiu, nu de altceva. Să vă dau exemplu: Bucureştiul are 580. Când facem socotelile exacte: le-aţi făcut prima oară sau le-aţi făcut acum?", l-a întrebat Stancu pe Dragnea.

Secretarul general a explicat că procedura se află în mapă, existând în prima fază o eroare în calcularea reprezentanţilor, deoarece norma trebuie judecată după numărul iniţial de parlamentari, fără cei care au părăsit PSD, plus făcând abstracţie de parlamentarii PC, cu care la ultimele alegeri s-a candidat în comun pe liste. Dragnea a mai explicat că în ceea ce priveşte organizaţia de Bucureşti, acolo este o situaţie specială deoarece filiala este "atipică" şi trebuie judecată separat. "Pentru Bucureşti s-a aplicat un coeficient de corecţie mai mare. Ponderea Bucureştiului a fost întotdeauna 12-13%. Acum este 12,5%. Numărul total de delegaţi rămâne acelaşi, dar s-a diminuat aproape la toate judeţele", a explicat Dragnea. "Ne întoarcem la vechile apucături", a comentat Stancu. "Facem corecţii la ce e atipic şi la ceilalţi proşti îi tratăm cu flit, aşa, nu e în regulă. Eu nu vreau să fiu Gigi Contra în această discuţie, dar nu este prima dată când se întâmplă fel de fel de aranjamente şi se pune după cum avem prietenii mai mult sau mai puţin la unul şi la altul", a continuat contrariat liderul PSD Brăila.

06stancu2"Asta cu prieteniile la noi în partid e atât de fluidă...", a încercat liderul PSD, Victor Ponta, să explice. Gheorghe Bunea Stancu a cotinuat însă să critice norma de reprezentare, dând şi exemplul judeţului Galaţi, care are mai puţini delegaţi decât Brăila, dar are o populaţie dublă. "Vi se pare corect?", i-a apostrofat Stancu pe pesedişti.

În dezbatere a intervenit şi liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan. "Vă vorbesc cu multă condescendenţă. Vreau să vă spun că nu aveţi dreptate şi vă rog să vă depăşiţi frustrările de la Congresul trecut şi să treceţi mai departe. Să aveţi amabilitatea să nu mai inventaţi formule. Este o formulă matematică. A inventat-o un grup de oameni care a muncit la chestia asta", i-a spus Oprişan lui Bunea Stancu. Spre finalul discuţiei, şi liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, şi-a adus aportul la dezbatere, ironizând calculele făcute de Dragnea, "după o formulă divină". "Eu am înţeles că aceste calcule sunt făcute după o formulă divină, care nu poate fi schimbată. Numai divinitatea ar putea. Mai schimbăm pe ici pe colo şi am văzut că schimbăm destul de des, după cum ne convine. (...) Să aplicăm aceeaşi măsură pentru toţi, pentru că este posibil ca în timp să dea rezultate treaba asta", a spus Buzatu. În final, liderii PSD nu au reuşit să ajungă la nicio concluzie, urmând ca subiectul să mai fie dezbătut în forurile partidului, Liviu Dragnea dând posibilitatea celor nemulţumiţi să vină cu propuneri.

Taguri: , , , ,
2400 Cititori
Cautare in arhiva
SolarWatts - Braila
Top articole obiectivbr.ro