Scoala "George Cosbuc" si-a omagiat patronul spiritual
Scoala "George Cosbuc" si-a omagiat patronul spiritual
joi, 24 aprilie 2008 | Madalina GROSU | comentarii
Trimite prin:
Scoala "George Cosbuc" si-a sarbatorit, ieri, patronul spiritual.

Manifestarea omagiala a debutat cu un "Te Deum", oficiat de preotul Cristian Gagu, dupa care au fost initiate diverse activitati la nivelul claselor.

S-a desfasurat concursul "Sf. Mare Mucenic Gheorghe", coordonat de profesoara Aurelia Condrut, activitate in parteneriat cu Scoala "Ecaterina Teodoroiu". Apoi, elevii claselor a II-a, sub indrumarea profesoarei Ileana Grajdan, au confectionat felicitari "Easter Cards".

Evenimentele au continuat la clasele a VI-a A si B cu intrecerea literara "Viata si activitatea lui George Cosbuc", coordonata de profesoara Iulia Colioglu si bibliotecarul Sanica Paun, apoi elevii clasei a III-a au interpretat sceneta "Povestea oului de Pasti", indrumati de invatatoarea Anisoara Cristea. Elevii clasei I, alaturi de invatatoarele Florica Panturu si Ecaterina Palade au realizat o carte ilustrata, pe tema "Povestea gistelor", de George Cosbuc.

La actiunile dedicate patronului spiritual au luat parte si parintii elevilor. Profesorul Panait Morogan a realizat o activitate cu tema "Copiii si parintii in lumea virtuala".

A urmat concursul de desene realizat de copiii cu cerinte educative speciale. Acestia au fost sprijiniti pe parcursul activitatii de profesoara Liliana Bordeianu si de invatatoarea Valentina Radianov.

A doua parte a programului a inceput cu activitatea "Traditii Pascale". Activitatea s-a derulat in parteneriat cu scolile cuprinse in programul de animator socio-educativ si de informatie europeana, Scoala "Mihu Dragomir", Scoala "I. L. Caragiale" si Scoala "Mihail Kogalniceanu".

Intre 11.00 - 12.00, in sala de sport a institutiei de invatamint a avut loc un program artistic sub titlul "Sint suflet in sufletul neamului meu". Programul a cuprins dans modern, monologul "Dusmancele" de George Cosbuc, recitat de Geanina Negrau, dans tematic "Valurile Dunarii", sceneta "Credinta muta muntii din loc", iar invatatoarea Florica Panturu a oferit spectatorilor un moment dinamic "Cintam si dansam ca la Braila". Directorul unitatii, profesor Marita Breaban, a sustinut toate activitatile intreprinse la nivelul unitatii scolare.
Cautare in arhiva
SolarWatts - Braila
Top articole obiectivbr.ro