Mergi la conţinutul principal

1.000 lei primă de activare pentru șomerii brăileni care își găsesc un loc de muncă

• potrivit AJOFM, facilitatea se acordă doar dacă șomerii se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de trei luni

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea (AJOFM) Brăila anunță că șomerii pot beneficia de o primă de activare în valoare de 1.000 lei dacă își găsesc un loc de muncă.

”Șomerii înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă de cel puțin 30 de zile, care nu beneficiază de indemnizație de șomaj, în situația în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de trei luni, ulterior datei înregistrării la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, beneficiază de o primă de activare în valoare de 1.000 lei, neimpozabilă”, transmite instituția printr-un comunicat de presă.

Prima de activare se acordă în două tranșe, astfel: o tranșă egală cu 50% din cuantumul stabilit, la data angajării; o tranșă egală cu 50% din cuantumul stabilit, după expirarea perioadei de 3 luni de la angajare.

”Persoanele care doresc să se înregistreze în evidența agenției în vederea obținerii unui loc de muncă și pentru a participa la măsurile active oferite, respectiv, informare consiliere, medierea muncii, formare profesională ș.a., se vor prezenta la sediul AJOFM Brăila, din municipiul Brăila, Str. Sergent Tătaru, nr. 2, Corp B, etaj 3 (în incinta Liceului Tehnologic ”Mihail Sebastian”), la Punctul de Lucru Făurei, str. Republicii nr. 36 sau Punctul de Lucru Însurăței, Sos. Brăilei nr. 18, în funcție de localitatea unde își au domiciliul, cu următoarele documente: actul de identitate; actele de studii și de calificare. În cazul neîncadrării în muncă cererea în vederea medierii trebuie reînnoită la 6 luni”, mai informează AJOFM Brăila.

 

Facilități și pentru șomerii indemnizați care își găsesc un loc de muncă

Instituția vine cu informații noi și în ceea ce privește șomerii indemnizați. Astfel, potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, acestea pot beneficia de completarea veniturilor salariale. Concret, persoanele provenite din muncă cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizația de șomaj, care se angajează cu normă întreagă și care, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizației de șomaj, pot beneficia de 30% din cuantumul indemnizației de șomaj. Facilitatea se acordă lunar, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru șomaj și este reactualizată conform legii, după caz.

Această sumă lunară se acordă de la data angajării până la sfârșitul perioadei pentru care erau îndreptățite să primească indemnizația de șomaj, în cazul în care solicitarea se înregistrează în termen de maxim 60 de zile de la data încetării dreptului la indemnizația de șomaj ca urmare a angajării.

AJOFM transmite că persoanele menționate anterior beneficiază de această sumă și în situația în care, în perioada pentru care au dreptul la indemnizația de șomaj, le încetează raportul de muncă sau de serviciu la primul angajator și se încadrează, cu normă întreagă, în termen de 30 de zile, la un alt angajator.

Nu beneficiază de completarea veniturilor salariale persoanele care se încadrează la angajatori cu care au fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimii 2 ani.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro