Mergi la conţinutul principal

Începe construcţia pieţei de gros de lângă Târgul Obor

cel puţin asta a promis primarul Marian Dragomir, care a anunţat, ieri, că a cerut Administraţiei Pieţelor să demareze de urgenţă procedurile în SEAP pentru a stabili un constructor în vederea realizării obiectivului • deşi ar mai fi făcut unele modificări, Dragomir susţine că a preferat să nu mai aducă schimbări proiectului aprobat de fostul CLM, astfel încât investiţia să poată fi pornită mai repede • tot la capitolul pieţe, primarul a ţinut să explice cum se vor derula lucrările pentru modernizările de la Microhală

 

Primarul Marian Dragomir a afirmat, ieri, că are în plan să meargă mai departe în acest an cu modernizarea spaţiilor destinate comercianţilor, astfel că a solicitat deja urgentarea procedurilor pentru realizarea pieţei de gros de pe Şoseaua Râmnicu Sărat, lângă Târgul Obor. Proiectul este unul mai vechi, propus de către consilierii municipali liberali în urmă cu două mandate. Chiar şi aşa, acesta a fost aprobat abia la jumătatea anului 2015, tot la propunerea PNL-iştilor, în frunte cu fostul viceprimar Alexandru Dănăilă.

Edilul-şef a punctat că ar mai fi adus câteva modificări proiectului, însă a ales să meargă pe varianta deja adoptată de fostul CLM, astfel încât demersurile pentru realizarea pieţei de gros la Brăila să nu mai întârzie.

“Poate cel mai important lucru vizavi de modernizările pe care le avem în plan este faptul că am avut o discuţie săptămâna aceasta cu cei de la Administraţia Pieţelor şi vor demara de urgenţă procedurile pentru stabilirea constructorului - tot în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), pentru piaţa de gros. Pentru modernizarea Oborului. Îmi doresc ca la aprobarea bugetului să alocăm în totalitate suma de bani pe care Primăria o are de dat către Piaţă. Astfel, în acest an, să demareze construcţia pieţei de gros”, a declarat Dragomir.

Din punctul de vedere al primarului, proiectul nu a aparţinut doar liberalilor, ci a fost o propunere mixtă PSD - PNL.

“Având în vedere faptul că a fost alocată deja o primă parte de bani către piaţa de gros în mandatul domnului primar Aurel Simionescu, diferenţa o vom aloca în mandatul meu. Vorbim de un proiect avansat. Poate că aş fi avut şi eu o viziune legată de modificarea lui, dar cred că nu e cazul să mai pierdem acum încă un an cu acest lucru. Pentru că oricum au mai fost şi alte modificări aduse în trecut. Consider că este absolut necesar să dăm drumul acestui proiect pentru a vedea dacă presiunea unor angrosişti pe pieţele din oraş va avea un alt efect prin mutarea lor în această piaţă de gros”, a mai adăugat edilul-şef.

 

Ce prevedea proiectul adoptat de CLM în 2015

 Piaţa de gros va fi situată în incinta Târgului Obor (şoseaua Râmnicu Sărat, nr. 111C). Potrivit raportului proiectului aprobat în şedinţa CLM din luna iulie 2015, propunerea liberalilor viza transformarea suprafeţei de teren de 28.404 mp aflată în domeniul public al municipiului într-o piaţă de gros modernă şi funcţională. Întregul teren a fost structurat în 15 zone funcţionale, fiecare dintre acestea fiind reprezentative pentru câte o activitate comercială, circulaţie carosabilă şi pietonală, parcări, spaţii verzi prevăzute cu mobilier urban. Despre aceste zone a vorbit şi primarul Marian Dragomir.

“Proiectul conţine o zonă de alimentaţie publică. De asemenea, o zonă de vânzare legume, una de vânzări auto, o alta pentru un târg acoperit pe modelul eternului târg de la Obor pe care îl avem acum. O zonă de vânzare cherestea şi baloţi de paie, una pentru parcare vizitatori, o zonă de vânzare articole dogărie, butoaie şi alte lucruri specifice. Zona târgului duminical, o zonă pentru vânzare produse sezoniere (struguri, varză, pepeni în anumite momente), eterna zonă pentru vânzarea animalelor, atunci când nu avem interdicţie de la Direcţia Sanitar Veterinară. De asemenea, o zonă de vânzare cereale. Sectoarele sunt delimitate, au alei de acces auto”, a declarat edilul-şef, punându-ne la dispoziţie şi schiţa proiectului unde se poate observa delimitarea.

Trebuie precizat că investiţia în proiectul aprobat de fostul CLM Brăila era estimată undeva la 1,5 milioane de euro.

 

Dragomir explică cum vor decurge lucrările la Microhală

 În paralel, Marian Dragomir a ţinut să anunţe că lucrările la modernizarea Pieţei Microhală au fost demarate şi că deja a început dezasamblarea tarabelor. Primarul a dat asigurări că nu a dorit să afecteze prea mult activitatea comercianţilor din zonă, astfel că a încercat să ia toate măsurile necesare în acest sens.

“În urma discuţiilor cu toţi comercianţii de la Piaţa Microhală am stabilit să îşi poată defăşura activitatea tot în zonă, deoarece nu au vrut să se mute în altă locaţie. Astfel, deja li se amenajează tarabe în imediata vecinătate, tot pe un teren care aparţine pieţei. Aceştia vor putea desfăşura acte de comerţ fără probleme. Accesul la cele două supermaketuri din zonă şi la magazinele care au închiriat spaţii comerciale de la Piaţă va fi posibil pe aproape toată perioada desfăşurării lucrărilor. O singură interdicţie va exista timp de aproximativ 4 zile, când se va monta acoperişul. În rest, vor fi prevăzute alei de trecere, marcate corespunzător. Vrem ca în perioada lucrărilor piaţa să câştige în continuare bani de la comercianţi. Atât de la cei care vând la tarabe, cât şi de la cei care au spaţii comerciale închiriate”, a mai adăugat sursa citată.

De asemenea, Dragomir a punctat că deşi la proiectul de investiţii a fost estimată o perioadă de implementare de 5 luni, în urma discuţiilor cu proiectantul, constructorul şi Administraţia Pieţelor a primit “asigurări ferme” că termenul ar putea fi scurtat la 3 luni şi jumătate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro