Mergi la conţinutul principal
A mai fost condamnat pentru omor, era eliberat condiționat și avea permisul suspendat

Șoferul care l-a accidentat mortal pe băiețelul din Lacu Dulce, în arest pentru 30 de zile

joi, instanța a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și a dispus arestarea preventivă a inculpatului Berlescu Ionel (n.r.- nume postat pe site-ul instanței), cercetat pentru infracțiunile de părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, pe o durată de 30 de zile • potrivit anchetatorilor, în momentul producerii accidentului la volan se afla soțul femeii acuzate inițial de producerea accidentului mortal, iar acesta a fost reținut și arestat

 

Șoferul care ar fi condus autoturismul implicat în accidentul mortal din cartierul Lacu Dulce, soldat cu decesul unui copilaș de numai trei ani, a ajuns în spatele gratiilor. Joi, instanța a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și a dispus arestarea preventivă a inculpatului Berlescu Ionel (n.r.- nume postat pe site-ul instanței), cercetat pentru infracțiunile de părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, pe o durată de 30 de zile. Potrivit anchetatorilor, în momentul producerii accidentului la volan se afla soțul femeii acuzate inițial de producerea accidentului mortal, iar acesta a fost reținut și arestat.

Anchetatorii au stabilit că bărbatul a săvârșit faptele de care este acuzat în stare de recidividă, anterior acesta fiind condamnat pentru omor calificat și liberat condiționat în 2019, potrivit unor surse judiciare. “Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Berlescu Ionel, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de: părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție; conducerea unui vehicul fără permis de conducere, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 07.09.2023 până la data de 06.10.2023 inclusiv. Cu drept de contestație”, este soluția Judecătoriei Brăila.

Din materialul probator administrat în cauză s-a reținut faptul că, la data de 26 august, în jurul orelor 19.48, după ce, în calitate de conducător auto pe drumurile publice din municipiul Brăila a produs un accident rutier soldat cu decesul unei victime minore, autorul a părăsit locul producerii accidentului fără a avea încuviințarea organelor de poliție, stabilindu-se de asemenea, și faptul că acesta avea dreptul de a conduce suspendat. Instanța a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 30 zile. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale”, au transmis procurorii PJ Brăila.

 

Crimă în Hipodrom, după o altercație la “Black Ball”

La o simplă căutare a numelui șoferului arestat acum, am constatat că este vorba chiar despre cel care a comis oribila crimă din Hipodrom, din 2012. Ucigașul, chiar Ionel Berlescu, a fost atunci trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de omor calificat și port nelegal de armă albă.

În rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, se arăta faptul că în seara zilei de 17 martie, în jurul orei 22.00, inculpatul Ionel Berlescu (28 de ani) a decis să meargă la clubul "Black Ball" din Hipodrom, împreună cu prietena sa și un amic. Bărbatul a ascuns în buzunarul interior al gecii un cuțit tip baionetă cu lungimea totală de 29 cm, din care lama în lungime de 19 cm, cu teacă, armă cu care a ajuns să comită oribila crimă. La ora 22.30, arăta procurorul, inculpatul și ceilalți doi au ajuns la club, iar în interior s-au așezat la o masă la care se mai aflau alți doi tineri, masă situată în apropierea unui separeu. Aici se aflau aproximativ 15-20 de tineri, aflați în stare vizibilă de ebrietate, printre care victima, George Gurău, zis "Țânțar" și alți șase prieteni ai acestuia. Victima a început să danseze în apropierea prietenei lui Ionel Berlescu și să îl lovească pe acesta aparent involuntar, iar apoi a răsturnat deliberat băuturile de pe masă.  Inculpatul a cerut ajutorul administratorului clubului, solicitându-i să intervină pentru a-l liniști pe George, ceea ce martorul a și făcut, apoi administratorul clubului i-a dat afară pe inculpat și pe victimă. Berlescu, urmat de mai mulți tineri, s-a îndepărtat prin parcarea din imediata apropiere, unde a mai avut loc o altercație între cele două tabere. Când inculpatul, victima și alți trei tineri au ajuns la capătul aleii dintre blocuri, spunea procurorul, Ionel Berlescu a scos cuțitul pe care îl avea asupra sa, lovindu-l și îmbrâncindu-l pe celălalt tânăr, care nu a mai scăpat cu viață.

La audieri, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptelor comise, declarând că a luat cuțitul asupra sa pentru a-și impresiona prietena.

Berlescu a primit o condamnare de 11 ani închisoare pentru omor calificat și a ajuns în Penitenciarul Brăila, în 2012, apoi a fost liberat condiționat în 2019, potrivit datelor transmise de surse judiciare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro