Mergi la conţinutul principal

„In Memoriam - Ioana Maria Lupaşcu”. Serată muzicală de excepție la Școala de Arte „Vespasian Lungu”

• evenimentul are loc vineri, 19 aprilie, ora 18.00, în Sala de spectacole a instituției din Strada Mărășești nr. 1, iar intrarea este liberă • interpretează câștigătorii Trofeului „Virtuozii” din ultimii trei ani: Sara Adriana Leu (Brăila), Răzvan Petruț Bozieru (Târgoviște) și Emil Codruț Dore (Târgoviște)

 

„In Memoriam - Ioana Maria Lupaşcu”. Serată muzicală de excepție la Școala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila. 

„Vă invităm vineri, 19 aprilie, începând cu ora 18.00, în Sala de spectacole a Școlii Populare de Arte „Vespasian Lungu”, la Serata Muzicală „In Memoriam - Ioana Maria Lupaşcu”, în care vom omagia talentul, viaţa artistică şi personalitatea pianistei Ioana Maria Lupaşcu”, precizează, într-un comunicat trimis pe adresa redacției, Geanina Valentina Onodi, manager interimar al instituției. Interpretează câștigătorii Trofeului „Virtuozii” din ultimii trei ani: Sara Adriana Leu (Brăila), Răzvan Petruț Bozieru (Târgoviște) și Emil Codruț Dore (Târgoviște).

Evenimentul derulat sub genericul „Serată Muzicală - In Memoriam Ioana Maria Lupaşcu” este prilejuit de cea de a XV‑a ediţie a Concursului Naţional de Pian „Virtuozii”, care se desfășoară în perioada 19-20 aprilie, la Brăila. Pe 19 aprilie, brăilenii pot asista, încă de la ora 11.00, la competiţia în care vor intra copii și tineri cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani, sosiți din mai multe zone ale ţării.

„Vă invităm să vă alăturați nouă, în această zi specială, unde tineri pianiști din toată țara, invitați, familii - ne vom întâlni pentru a aduce un omagiu pianistei brăilence Ioana Maria Lupaşcu - o artistă desăvârșită, pe care ziarele internaţionale au numit-o „pianista & ricca di virtuosita” („plină de virtuozitate”)”, a mai precizat Geanina Valentina Onodi.

Cu tehnica ei deosebită, regretata Ioana Maria Lupașcu a fost cea care a dat numele Concursului de Pian „Virtuozii”, de la Brăila. Iată de ce, vineri seară, brăilenii vor avea parte de muzică, alocuțiuni și proiecții video, într-un eveniment plin de emoție și recunoștință, dedicat pianistei plecată prea devreme în eternitate.

Ioana Maria Lupaşcu a fost unul dintre acele fiinţe rare, cu talent unic, înţelepciune, curaj, frumuseţe, judecată dreaptă, bucurie de viaţă şi dragoste pentru copii - într-un cuvânt, un om frumos. Într-o declaraţie publică, prietena ei, Daniela Nane, spunea deunăzi: „Există pe lume fiinţe în care Dumnezeu a pus din plin calităţi și virtuţi, pentru a face din ele cadou divin oamenilor. Ioana Maria Lupaşcu este una dintre aceste fiinţe rare”, au mai precizat organizatorii evenimentului de vineri seară.

Intrarea la serata organizată de Consiliului Judeţean Brăila, prin Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu”, şi Primăria Municipiului Brăila este liberă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro