Mergi la conţinutul principal

Burse diversificate şi consistente pentru studenţii Universităţii «Dunărea de Jos» din Galaţi

La Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi bursele şi alte forme de sprijin material se acordă tuturor studenţilor de la învăţământul cu frecvenţă, indiferent de forma de finanţare (buget sau taxă), pe baza criteriilor prevăzute într-o metodologie care se găseşte pe site-ul www.ugal.ro, în limita fondurilor repartizate şi numai celor care bifează toate activităţile universitare.

Ce trebuie să ştiţi este că bursele sunt de trei feluri - de merit, de studiu şi de ajutor social - şi se acordă în ordinea descrescătoare a mediilor, cu respectarea criteriilor stabilite de către facultăţi. De bursă de merit pot beneficia doar studenţii de la ciclul I de studii universitare de licenţă, învăţământ cu frecvenţă.

Bursele de merit se acordă studenţilor cu rezultate deosebite la învăţătură, celor care au performanţe ştiinţifice, celor cu performanţe cultural artistice dar şi celor care au performanţe sportive. Pentru a intra în cursa pentru o astfel de bursă, de merit, tinerii trebuie să ştie că au nevoie de o medie ponderată anuală din anul precedent de minim 9. Tinerii vor primi bursă de merit numai în timpul anului universitar , adică pe întreaga perioadă a cursurilor, a sesiunilor de examene, a activităţilor practice, dar nu mai mult de 10 luni într-un an. O bursă de merit este de minim 400 de lei, iar cea de performanţă este de minim 500 de lei.

Bursele de studiu se pot acorda studenţilor de la licenţă sau masterat, la forma învăţământ cu frecvenţă. La fel ca în cazul burselor de merit, beneficiarii burselor de studiu vor fi aleşi dintre studenţii care bifează integral activităţile universitare, în limita fondurilor repartizate şi în ordinea descrescătoare a mediilor. Studenţii de la master, indiferent de forma de finanţare, pot beneficia de burse de studiu doar dacă au media minimă 8,00 (opt).

Consiliul facultăţii stabileşte media minimă de la care se poate acorda bursă de studiu studenţilor la licenţă. Şi bursele de studiu se acordă numai în timpul anului universitar, atât timp cât sunt programate cursuri, sesiuni de examene, activităţi practice, examene de licenţă sau de diplomă, dar nu mai mult de 10 luni într-un an calendaristic. Valoarea unei burse de studiu este de minim 300 de lei şi poate fi modificată anual prin Hotărâre a Senatului Universităţii.

În fine, universitatea mai acordă şi burse de ajutor social studenţilor integralişti care au părinţi care pot prezenta certificate de „Luptători pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989" sau de „Eroi martir" - cu una din menţiunile: rănit, reţinut, rănit şi reţinut, remarcat prin fapte deosebite, însoţit de brevet semnat de Preşedintele României, studenţilor orfani până la vârsta de 26 de ani, celor proveniţi din casele de copii sau plasament familial, care nu realizează venituri, aceştia având obligaţia de a face dovada situaţiei în care se află, studenţilor cu anumite afecţiuni medicale grave, studenţilor a căror familie nu realizează pe ultimele 3 luni un venit lunar net mediu pe membru de familie mai mare decât salariul minim pe economie.

Bursele de ajutor social se atribuie studenţilor indiferent de forma de finanţare, pe durata anului universitar, cu excepţia perioadelor în care sunt programate vacanţele.

Bursa de ajutor social ocazional, numită şi ajutor social ocazional, se acordă de facultate în cuantum cel puţin egal cu cel minim stabilit. Ajutorul social ocazional se poate acorda şi studenţilor care beneficiază de altă categorie de burse. Cuantumul fiecărui ajutor social ocazional este de minimum 200 lei.

Pentru anul universitar 2016-2017, Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi scoate la concurs un număr de 1.900 de locuri la buget - la ciclul de studii de licenţă şi, respectiv, 780 de locuri la buget - la ciclul de studii de masterat. Acestora li se adaugă tot atâtea locuri cu taxă.

Informaţii suplimentare despre Admiterea 2016 la Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi puteţi afla de pe site-ul www.admitere.ugal.ro, iar o prezentare detaliată a fiecărei facultăţi găsiţi pe www.ugal.ro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro