Mergi la conţinutul principal

Distracție și voie bună la Festivalul Florilor

* persoane de toate vârstele au admirat aranjamentele florale, iar cei pasionați au putut achiziționa florile preferate * prețurile au fost accesibile pentru toate buzunarele variind între 5 lei și 50 de lei * în afară de raiul floral, brăilenii s-au bucurat de muzică bună, dulciuri de toate felurile și must de Vrancea

 

 

 

La sfârșitul săptămânii trecute brăilenii s-au putut bucura de un mic colț de rai, la cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Florilor. Acesta a durat trei zile și s-a desfășurat în zona rondoului din Parcul Monument. Persoane de toate vârstele au avut ocazia de a admira aranjamentele florale, iar cei pasionați au putut achiziționa florile preferate. Prețurile au fost accesibile pentru toate buzunarele variind între 5 lei și 50 de lei. Comercianții au expus cele mai frumoase flori de toamnă de diverse soiuri, culori și mărimi: crizanteme, margarete, Cyclamen, Aloe, Crassula Ovata cunoscută și sub numele de ”Copacul Banilor”. „Cele de aici sunt crizanteme în trei culori. Acestea pot rămâne la ghiveci sau se replantează. Ies an de an, nu sunt pretențioase și țin floarea până dă zăpada. Primăvara se tund de două - trei ori ca să crească robust. Pot fi ținute atât la casă cât și la bloc. Doar trebuie udate, nu au nevoie de tratament special. Acestea sunt Cyclamen. Față de crizanteme sunt puțin mai pretențioase. Au nevoie de un mediu mai răcoros și nu trebuie udate mult. La fel ca și crizantemele sunt flori și de apartament și de curte. Acest tip de floare nu se poate replanta. Cam acestea sunt florile de sezon acum. Așteptăm clienți”, ne-a făcut o scurtă prezentare a ceea ce avea expus la vânzare, Constantin, comerciant de flori din Cazasu.

Despre cactuși și plante suculente ne-a spus mai multe o doamnă din județul Galați. „În general plantele pe care le cultiv eu sunt plante de deșert, plante foare rezistente. Sunt plantele care se îngrijesc cel mai ușor, pentru că ele nu fac paraziți, iar boli foarte rar. Trebuie să fim atenți la udat. Sunt plante florifere. Toate înfloresc foarte frumos. Fiecare plantă are frumusețea ei, fiecare este aparte”, ne-a spus Tinca Asanovici.

Din decor nu au lipsit, ca de obicei, rulotele cu clătite, gogoși, kurtos, limonadă, înghețată și must de Vrancea, unde brăilenii au stat la coadă pentru a-și bucura papilele gustative. Muzica și voia bună a fost asigurată de Ansamblul de dansuri populare ”Pandelașu” din Brăila, Ansamblul de dansuri grecești ”Pandora” din Brăila, interpreta de muzică populară Nicoleta Ghelase, interpreta de muzică populară Maria Ciocan și de grupuri de la Liceul de Arte ”Hariclea Darclee”, Palatul Copiilor Brăila și Școala Populară de Arte ”Vespasian Lungu”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro