Mergi la conţinutul principal
Fabricat în Brăila

Mega-investiție inaugurată oficial în Lacu Sărat

* deși deschiderea pentru public s-a făcut la începutul lunii iunie, inaugurarea oficială a resortului  Alma Health & Spa Retreat s-a făcut ieri, 7 septembrie * patronul Vasile Dogărescu a tăiat panglica, alături de primarul Chiscaniului, Costică Cojea, și cele două fiice ale sale * la ceremonie au fost prezente oficialități locale și naționale, parteneri din mediul de afaceri dar și prieteni și rude ale antreprenorului * toți cei prezenți s-au arătat încântați de felul cum arată resortul în care s-au investit 20 milioane de euro

 

După ce, în luna iunie a acestui an, a fost deschis pentru public, ansamblul hotelier Alma Health & Spa Retreat din Stațiunea Lacu Sărat a fost inaugurat, ieri, oficial, în prezența autorităților locale și a numeroși invitați din domeniul turismului sau din mediul de afaceri. Au fost de față, evident, și prieteni sau rude ale omului de afaceri Vasile Dogărescu, cel care a investit 20 de milioane de euro pentru a moderniza și extinde un vechi hotel din stațiune, transformându-l într-un un resort premium cu 185 de camere, centru de evenimente, centru de sănătate ultramodern, restaurante, plajă privată și piscine. După cum v-am mai informat, noul resort este deschis în tot timpul anului, nu doar în perioada sezonului estival. Aici pot veni persoane care vor să se trateze de diverse boli, beneficiind de proprietățile curative ale nămolului și apei din lacul sărat, folosite împreună cu tehnologii medicale de ultimă generație. Pe lângă aceștia, facilitatea este deschisă și pentru cei care vin în vacanță, în călătorie de afaceri sau care participă la diferite evenimente. Încă de la inaugurarea pentru public, de la începutul verii, Alma Health & Spa Retreat a câștigat premiul Deschiderea Hotelieră a Anului la Top Hotel Awards, cea mai importantă competiție națională din domeniul ospitalității.

La inaugurarea oficială de ieri, panglica a fost tăiată de omul de afaceri Vasile Dogărescu, de cele două fiice ale sale și de primarul comunei Chiscani, Costică Cojea. ”Este un proiect măreț pentru noi, un proiect de suflet, un proiect de familie, în care am investit timp și emoție”, a declarat, într-un scurt discurs, antreprenorul Vasile Dogărescu. La rândul său, primarul Chiscaniului - comuna pe al cărui teritoriu administrativ se află Stațiunea Lacu Sărat - a caracterizat investiția ca fiind ”un pariu câștigător pentru zona noastră, pentru orașul nostru, pentru județul nostru”. Totodată, Cojea a spus că investiția făcută de Dogărescu a dat un imbold proiectului de asociere a comunei Chiscani cu municipiul Brăila și Consiliul Județean Brăila, pentru o administrare mai eficientă a stațiunii. ”Ne-am unit într-o asociație care sperăm că va schimba fața stațiunii cât mai repede!”, a conchis Costică Cojea.

La rândul său, președintele Consiliului Județean, Francisk Chiriac, a declarat că investiția de 20 milioane de euro făcută de Vasile Dogărescu a reprezentat pentru autoritățile locale și județene ”motorul care ne-a dat imboldul de a ne asocia și de a investi pentru a schimba cât mai rapid fața stațiunii”. Chiriac a amintit că pe raza județului nostru mai există un lac sărat cu proprietăți curative la fel de bune și, mai în glumă mai în serios, l-a întrebat pe Vasile Dogărescu dacă n-ar vrea să facă și acolo o investiție, pentru a pune bazele unei noi stațiuni balneare care să întărească poziția Brăilei pe harta turismului național și internațional.

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, și-a exprimat bucuria că, după 12 ani în care Lacu Sărat a stagnat din cauza bătăliei în instanță dintre municipiul Brăila și comuna Chiscani, pentru dreptul de a administra stațiunea, și după alți patru ani de orgolii între consiliile locale ale celor două entități teritoriale, s-a creat această asociere în care a fost cooptat și Consiliul Județean, iar acum se poate vorbi cu adevărat despre o cooperare pentru modernizarea stațiunii. În acest context favorabil investițiilor administrative, Dragomir l-a felicitat pe Vasile Dogărescu pentru că, prin investiția privată pe care a făcut-o, a reușit să creeze acest resort comparabil cu facilități similare existente în Europa și Asia. Primarul Brăilei a promis că și autoritățile locale și județene vor încerca să țină pasul, iar eforturile pentru revigorarea întregii stațiuni vor fi intensificate. ”Luna aceasta se va suplimenta bugetul public pentru modernizarea stațiunii”, a declarat Dragomir, în discursul său inaugural. Ulterior, acesta ne-a precizat că fiecare dintre cele trei consilii aflate în asociere - CLM Brăila, CL Chiscani și CJ Brăila - va aloca câte 500.000 lei. Deci un total de 1,5 milioane de lei care se va adăuga celor 600.000 lei alocați inițial. Astfel, până la sfârșitul anului în curs, Asociația Lacul Sărat va investi 2,1 milioane de lei, bani care vor merge în principal în lucrări de asfaltare a aleilor din stațiune și de reabilitare a spațiilor verzi.

Revenind la inaugurarea de ieri, a fost prezent și proaspăt numitul secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, președintele Organizației Municipale a PNL Brăila, Cătălin Canciu. Fost inspector șef la Inspectoratului Școlar Județean Brăila, s-a declarat încântat că prima sa ieșire în teritoriu în noua calitate oficială a fost chiar acasă, la Brăila, mai exact la inaugurarea acestei investiții care, în opinia sa, va ajuta la revigorarea și repunerea Stațiunii Lacu Sărat pe harta stațiunilor balneare naționale.

Un alt invitat care a luat cuvântul a fost scriitorul brăilean Ioan Munteanu, autor al unei monografii dedicate Stațiunii Lacu Sărat. Acesta a amintit despre perioada de glorie, dinaintea Primului Război Mondial, când în România de atunci existau doar trei stațiuni balneare: Govora, Călimănești și Lacu Sărat. În acea perioadă, la Lacu Sărat venea lumea bună nu doar din țară ci și din străinătate. A urmat o scurtă decădere după ce, în Primul Război Mondial, în vilele și hotelurile luxoase din Lacu Sărat au fost cazate trupe inamice. Stațiunea s-a revigorat până la cel De-al Doilea Război Mondial, când stațiunea a fost ocupată de invadatorii sovietici care au făcut vraiște în stilul caracteristic. A urmat naționalizarea comunistă, iar decăderea a continuat până în zilele noastre, când, potrivit lui Ioan Munteanu, ar putea începe o nouă perioadă de revigorare, semnalul fiind dat atât de resortul de lux deschis de familia Dogărescu cât și de noile investiții anunțate de autoritățile locale.

 

Amenajări de top

După discursurile inaugurale, cei prezenți au fost invitați la un tur al resortului, putând să vadă de aproape cum au fost amenajate camerele din incinta hotelului, spațiile de conferință cu capacitate totală de până la 1.000 de participanți, precum și centrul de tratament dispus pe o suprafață de 2.500 de metri pătrați, cu 60 de cabinete individuale de tratament, piscină interioară cu apă sărată și săli de kinetoterapie. Apa sărată este captată direct din lac și reîmprospătată zilnic. În zona wellness & spa au putut fi văzute piscina interioară cu apă dulce și Jacuzzi, saunele uscate și umede, un Jacuzzi cu vedere către lac, camera salină cu sare de Himalaya, Hammam, duș Vichy și camere de terapii și masaj. Centrul balnear și centrul spa sunt găzduite de o clădire nou construită, conectată cu hotelul printr-o pasarelă externă închisă și încălzită.

Plaja exterioară, acum nefolosită din cauza răcirii vremii, are capacitatea de 1.000 de șezlonguri. Au fost amenajate trepte de acces în lacul sărat. Din păcate, din cauza secetei din această vară, lacul este secat aproape în totalitate pe porțiunea din dreptul resortului Alma, însă, la fel cum s-a întâmplat și în anii trecuți, luciul de apă are toate șansele să revină la normal dacă perioada secetoasă se încheie.

Resortul dispune și de un ballroom dar și de restaurante cu spații generoase, lumină naturală și acces la terase. Oferta este completată de un spațiu de joacă pentru copii, cu un design interior la fel de plăcut și modern ca al tuturor celorlalte facilități ce formează acest ansamblu hotelier în care s-au investit 20 milioane de euro.

Reamintim că noul resort a luat ființă prin modernizarea și extinderea fostului hotel ”Diana” din Stațiunea Lacu Sărat. Firma lui Vasile Dogărescu, ”Eldomir” SRL a demarat investiția după ce a primit de la Primăria Chiscani, în concesiune, un teren de 1.300 metri pătrați, pentru 49 de ani. Inițial, s-a vorbit despre o investiție de 7 milioane de euro, însă investiția s-a ridicat în final la 20 milioane de euro, iar rezultatul este cel care poate fi văzut în prezent.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro