Mergi la conţinutul principal

Spălătoria auto „Poliţia Locală”

Poliţia locală a fost creată mai mult ca să aibă şi primarii „jucăria” lor cu numele Poliţie. Asta după ce cam toată lumea a realizat că  a lăsa Poliţia clasică, cea care ţine de MAI, pe mâna a fel de fel de indivizi ajunşi primari nu e chiar o idee grozavă.

În general, Poliţia locală nu se bucură nici de prea mare autoritate, nici de prea multă popularitate. Pentru marea masă a oamenilor, are un statut incert, iar faptul că provine din foştii gardieni publici şi că iniţial a fost numită Poliţia Comunitară i-a ştirbit de la bun început din prestigiu. În plus, nici nu-şi dovedeşte prea mult rostul ori eficacitatea. Nici poliţiştii „clasici” nu-i respectă prea mult, în general aceştia făcând glume pe seama lor.

Evident, postarea cu poliţistul comunitar de la Brăila care îi spală maşina şefului (adjunctul Poliţiei locale a municipiului, Dumitru Hahui), distribuită pe o pagină de facebook ce susţine Poliţia „normală” (Poliţiştii au umor), a făcut furori în mediul virtual şi nu numai.

Dar dincolo de glumele aferente, imaginile cu poliţistul-spălător auto sunt dovada clară a unui abuz. Da, subalternii mai spală maşinile şefilor, dar numai când vorbim de firme private. Aici însă este vorba de o instituţie de stat. Poliţistul spală în curtea instituţiei o maşină (de lux) care aparţine fiului adjunctului Poliţiei locale, dar pe care cică o mai foloseşte şi Dumitru Hahui, mărturiseşte acesta din urmă.

Iniţial, Hahui – fost poliţist „normal”, pensionat anticipat şi recalificat ca şef adjunct al poliţiştilor locali - a încercat să nege cu totul incidentul: că maşina nu-i a lui, că pozele sunt făcute „la mişto”, că „în curtea instituţiei noastre nu se spală maşini”, că una, că alta... După ce şi primarul s-a arătat convins – precum toţi cei care au văzut pozele, de altfel – că fotografiile sunt reale şi că situaţia e una gravă, Hahui a ţinut să precizeze că oricum nu-şi dă demisia, pentru că nu are nicio vină. Potrivit declaraţiilor acestuia, agentul i-a spălat maşina fără ca el să-i fi dat această dispoziţie. Aşa să fie? Tocmai de aceea, primarul a dispus o anchetă internă, ce va fi coordonată de Traian Jipa – şeful „localilor”, fost şi el poliţist „adevărat”, şef al IPJ chiar, pensionat de asemenea, prieten cu Hahui – şi care va stabili un verdict.

Întrebările la care ar trebui însă să se ofere un răspuns, în urma anchetei efectuate, sunt multe: ce căuta respectivul poliţist local la faţa locului atunci? Care era rolul lui în instituţie la acel moment şi care este rolul lui în general? Unde trebuia să fie şi ce trebuia să facă? Trebuia să patruleze şi să amendeze nesimţiţii care aruncă gunoaie pe stradă? Este poliţistul care se face că păzeşte curtea Poliţiei Locale? Este poliţistul care deschide uşa maşinilor boşilor şi le cară servieta? Este poliţistul-şofer al lui Hahui ori al altui boss, plătit din banii tuturor contribuabililor, ca să fie la dispoziţia şefilor şi să le spele maşinile? În ziua aceea, Hahui-tatăl chiar folosise maşina respectivă ori fiul său era în vizită pe-acolo? Există o evidenţă a maşinilor private şi persoanelor care intră/ies în/din curtea Poliţiei Locale?

Oricum ar sta lucrurile, în urma anchetei cineva va trebui să răspundă şi să plece acasă de tot: fie cel care i-a ordonat poliţistului să o facă pe spălătorul auto pentru maşina personală a fiului lui Hahui, fie poliţistul local care, în timpul programului şi în uniformă, s-a apucat, de capul lui, să spele maşina şefului său, punându-l pe acesta într-o postură jenantă şi total compromiţătoare, nu-i aşa? Iar asta nu ţine acum nici de şeful Poliţiei Române, nici de ministrul de Interne, nici de premier, ci numai şi numai de primarul Dragomir. Că doar e „jucăria” lui.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro