Mergi la conţinutul principal

Vernisaj la Etnografie. „Dincolo de poveste. Graiul straielor moștenite”

* 36 de obiecte aflate în prezent în patrimoniul a 12 mari muzee din România vor putea fi admirate, până pe data de 4 august a.c., în sălile Secției Etnografie și Artă Populară din cadrul Muzeului Brăilei „Carol I” * vernisajul expoziției are loc joi, 20 iulie, în marea sărbătoare creștină a Sfântului Mare Prooroc Ilie, de la ora 11.00

 

 

 

Zeci de obiecte aflate în prezent în patrimoniul a 12 mari muzee din România vor putea fi admirate, până pe data de 4 august a.c., în sălile Secției Etnografie și Artă Populară din cadrul Muzeului Brăilei „Carol I”, grație parteneriatului existent între Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud - inițiatorul proiectului - și celorlalte instituții muzeale incluse în proiect, inclusiv muzeul brăilean. Coordonator al demersului cultural de la Brăila este Gabriela Dorina Cloșcă, șef al Secției Etnografie - MBR.

Astfel, joi, 20 iulie 2023 - în marea sărbătoare creștină a Sfântului Mare Prooroc Ilie - de la ora 11.00, la Secția Etnografie și Artă Populară a Muzeului Brăilei „Carol I” (Strada Polonă nr. 14), are loc vernisajul Expoziției itinerante „Dincolo de poveste. Graiul straielor moștenite”. Expoziția include 36 de obiecte aflate în patrimoniul a 12 muzee din țară și este rezultatul unui parteneriat între Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud - inițiatorul proiectului - și Muzeul Judeţean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul de Etnografie Brașov, Muzeul Maramureșean Sighetu Marmaţiei, Muzeul Brăilei „Carol I”, Muzeul Civilizaţiei Dacice și Romane Deva și Colecţia Etnografică Marius Matei. „Inedit la acest demers este faptul că organizatorii nu s-au oprit doar la a valorifica patrimoniul prin expunere, ci i-au dedicat chiar și un ziar. Intitulat sugestiv și foarte aproape de mitologia populară „Z.Meu. Ziarul de muzeu”, publicația oferă cititorului povestea din spatele obiectelor expuse, dând glas acestor straie moștenite”, a precizat Gabriela Dorina Cloșcă, șeful Secției Etnografie și Artă Populară din cadrul Muzeului Brăilei „Carol I”, coordonatorul local al proiectului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro