Mergi la conţinutul principal

Brutării amendate de ITM Brăila cu 165.000 de lei

• patru sancțiuni contravenționale au vizat munca nedeclarată, precizează inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, Liviu Arhire • în total, au fost efectuate 48 de controale la agenții economici din municipiu și județ și au fost aplicate 61 de amenzi contravenționale

 

În perioada 9 - 12 aprilie, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila au desfăşurat mai multe acţiuni de control la agenţii economici care desfăşoară activităţi în domeniul „Fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase”- cod CAEN 107 (CAEN 1071, 1072, 1073), precizează inspectorul șef al ITM Brăila, Liviu Arhire. Campania s-a desfășurat, concomitent, în toată țara, cu participarea tuturor Inspectoratelor Teritoriale de Muncă.

Astfel, în această perioadă, inspectorii de muncă au efectuat, în total, 48 de controale (29 în domeniul relaţiilor de muncă şi 19 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă) și au aplicat 61 de sancțiuni contraventionale, în valoare totală de 165.300 lei. Dintre acestea, patru sancţiuni contravenţionale, în valoare de 140.000 de lei, au fost aplicate pentru muncă nedeclarată („la negru”).

În timpul campaniei, s-a urmărit, de asemenea, modul în care au fost îndeplinite măsurile dispuse cu ocazia controalelor anterioare, acolo unde a fost cazul, în domeniul relațiilor de muncă (RM) şi securităţii şi sănătăţii în muncă (SSM).

Obiectivele campaniei naționale derulate de Inspecția Muncii au fost următoarele: identificarea și verificarea agenţilor economici care activează în domeniile „Fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase”- cod CAEN 107 (CAEN 1071, 1072, 1073); eliminarea neconformităţilor constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităţilor şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale corespunzătoare; creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea prevederilor legale în domeniile relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în  muncă.

„Scopul tuturor acţiunilor de control este acela de creştere a gradului de conştientizare, atât a angajaţilor cât şi a angajatorilor în ceea ce priveşte necesitatea aplicării şi respectării legislaţiei muncii în privinţa muncii nedeclarate, subdeclarate și securităţii şi sănătatii în muncă”, a precizat inspectorul șef al ITM Brăila, Liviu Arhire.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro