Mergi la conţinutul principal

“Citeşte, învaţă, recită”

este vorba despre un proiect ce se va desfăşura la Casa de Cultură a Municipiului Brăila, începând din 17 februarie

 

Sâmbătă, 4 februarie, la Casa Memorială Petre Ştefănescu-Goangă s-a derulat o nouă întâlnire a Cercului de folk, la finele căreia a fost lansat un nou proiect al Casei de Cultură a Municipiului Brăila, intitulat Citeşte, învaţă, recită.

Proiectul de educaţie nonformală, parte integrantă a Programului Reîntoarcerea la poezie şi valori cultural perene, se adresează tuturor categoriilor de vârstă, cu predilecţie tinerilor şi are ca scop învăţarea artei recitării de poezii şi a interpretării unor texte dramatice, proiectul desfăşurându-se cu sprijinul actorului Florin Chirpac.

Pentru început, întâlnirile cu cei interesaţi vor avea loc bilunar, la Casa Memorială Petre Ştefănescu-Goangă, vinerea - prima întâlnire fiind pe 17 februarie 2017, în intervalul orar 16.30-18.00. Ulterior, când vremea o va permite, urmează să se desfăşoare în aer liber, în spaţii neconvenţionale.

În opinia lui Emanoil Ciucaşu, managerul Casei Municipale de Cultură, s-a ales   lansarea acestui  proiect în cadrul Cercului de folk, ca urmare a succesului de care s-a bucurat acţiunea desfăşurată pe 28 decembrie 2016 -Noaptea Cercului de folk, al cărei program a inclus, printre altele,  şi un moment în care fiecare participant a propus o carte preferată, deosebită pentru el şi a citit un fragment pe care l-a considerat reprezentativ.

“În viziunea noastră, proiectul nu înseamnă doar să reînveţi să reciţi o poezie sau să citeşti un text. Înseamnă socializare, dar nu prin intermediul reţelelor de profil, înseamnă să îţi învingi timiditatea, să înveţi să te exprimi în public, fie că este vorba despre o simplă idee împărtăşită celor apropiaţi, fie despre susţinerea unui proiect, a unei lucrări de licenţă sau a unei dizertaţii. Dorim ca cei care vor veni la întâlnirile noastre să o facă de plăcere. Nu este un curs, nu sunt teme pentru acasă, ci, pur şi simplu, o întâlnire prietenească, ce sperăm că îşi va găsi utilitatea, mai târziu, în viaţa ficăruia dintre participanţi”, a subliniat Emanoil Ciucaşu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro