Mergi la conţinutul principal

„Valorificarea patrimoniului local” la Muzeul Ianca

• la invitația prof. Ion M. Bărbuceanu, fondatorul Muzeului Ianca și a preotului Radian Cosmin Spânu, administratorul Casei Memoriale Părintele Dometie, din Târlele Filiu, învățători din județ și din municipiu au vizitat instituția de cultură

 

La propunerea prof. Ion M. Bărbuceanu, fondatorul Muzeului Ianca și a preotului paroh Radian Cosmin Spânu, administratorul Casei Memoriale Părintele Dometie, din satul Târlele Filiu, săptămâna trecută, mai mulți învățători din municipiu și județ au vizitat Muzeul Ianca. Au participat învățători din cadrul Cercului nr. 8, Grupa B, care au sosit la Muzeul Ianca la inițiativa inspectorului școlar pentru învățământul primar, prof. Ecaterina Bonciu, vizita, pregătită din timp, având ca temă „Valorificarea patrimoniului local și cultural” prin muzee și case memoriale.

Oaspeții, îndrumați de prof. înv. primar Daniela Drăghici, au avut ocazia să admire exponatele Muzeului Ianca, prezentate de fondatorul instituției de cultură, prof. Ion Bărbuceanu. Cu toții au fost impresionați de bogăția și diversitatea patrimoniul acumulat în cei 25 de ani care au trecut de la întemeierea muzeului, exponatele fiind adunate laolaltă din mai multe zone ale județului.

Prof. Ion Bărbuceanu le-a prezentat oaspeților celebrele covoare de la Lișcoteanca, băncuțele școlare din comuna Galbenu, mobilierul casnic de la Gradiștea și, mai ales, Casa țărănească strămutată din zona Oprișănești, cu ajutorul voluntarilor, donată Muzeului Ianca. Potrivit prof. înv. primar Elena Alina Chiru, de la Liceul Teoretic „Constantin Angelescu” Ianca, a mai fost vizitată Secția de aviație a Muzeului Ianca, ce prezintă istoria recentă a fostei baze de aviație de la Ianca și în care se regăsesc mai multe uniforme militare, un scaun de catapultare, o cutie neagră a unui avion militar și piese de tehnică militară.

La finele vizitei, insp. pentru înv. primar, prof. Ecaterina Bonciu, a scris în Cartea de Aur a Muzeului Ianca următoarele: „Am pășit cu emoție și speranță. Emoție pentru revederea cu oameni valoroși și dragi, pentru întâlnirea cu istoria locală și națională. Speranță pentru că încă mai cred că putem reînvia spiritul patriotic și că, prin Școală și Biserică, putem valorifica istoria, tradițiile, poveștile neamului nostru”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro