Mergi la conţinutul principal

A început bătălia contra țânțarilor și căpușelor

• până la finele lunii aprilie, echipele SUPAGL vor efectua tratamente contra larvelor și țânțarilor, terestre și din elicopter, precum și dezinsecții contra căpușelor • timp de trei zile, marți, miercuri și joi (9-11 aprilie) s-a efectuat dezinsecție aeriană (din elicopter) contra larvelor țânțarilor în zonele limitrofe orașului, unde sunt bălți, lacuri și ochiuri de apă • asociațiile de proprietari, persoanele fizice și persoanele juridice de pe raza municipiului au obligația de a efectua tratamente de dezinsecție și deratizare, precizează reprezentanții SUPAGL

 

 

 

S-a dat startul acțiunii de combatere a țânțarilor, căpușelor și șobolanilor de pe domeniul public al municipiului.

Potrivit directorului Serviciului de Utilitate Publică, de Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Municipiului Brăila, Dumitru Munteanu, timp de două săptămâni, echipele SUPAGL au plasat momeli pentru stârpirea șobolanilor, conținând Nocurat Pastă (substanță activă și concentrație Difenacoum 0,005%) și Rodexion Peleți (substanță activă și concentrație: Bromadiolone 0,005%), produse avizate de Ministerul Sănătății.

Totodată, timp de trei zile (marți, miercuri și joi, 9-11 aprilie), s-a efectuat dezinsecție aeriană (din elicopter) contra larvelor țânțarilor, între orele 6.00 - 11.00, în zonele limitrofe ale orașului, unde sunt bălți, lacuri și ochiuri de apă, în general. Concomitent, s-a dat startul dezinsecței împotriva căpușelor, care se va efectua numai pe domeniul public al municipiului, în intervalul orar 7.00 - 16.00.

Potrivit SUPAGL Brăila, până la finele lunii aprilie, echipele serviciului vor executa dezinsecție aeriană contra țânțarilor și larvelor acestora, dezinsecție terestră și dezinsecție terestră contra căpușelor. Produsele biocide care vor fi utilizate în combaterea dăunătorilor sunt: Vectobac WG (substanță activă si concentrație: Bacillus thuringiensis subsp. israeliensis, tulpina AM65-52, concentrație 37,4% w/w materie solidă); Cymina Plus (substanțe active și concentrații: alfa-Cipermetrin 10%, Tetrametrin 2,5%, Oxid de butapiperonină 12,5%); Solfac Trio EC 140 NF (substanțe active și concentrații: Cipermetrin 5%, Pralletrin 1%, Oxid de butapiperonină 8%); Super Killer 25T-EC (substanță activă și concentrație: Cipermetrin 25%, Tetrametrin 0,25%); Regemi Alfa (substanță activă si concentrație: Alfa-cipermetrin 6%).

Toate aceste produse sunt avizate de Ministerul Sănătății și se regăsesc în lista cu produsele biocide aprobate de Comisia Națională pentru Produse Biocide. Reprezentanții SUPAGL precizează că în caz de înghițire accidentală se consultă imediat medicul.

„Tratamentele se vor aplica doar când condițiile atmosferice sunt favorabile; în caz contrar poate fi prelungită perioada de dezinsecție (fapt ce va fi comunicat ulterior). Facem cunoscut și faptul că asociațiile de proprietari, persoanele fizice și persoanele juridice de pe raza municipiului Brăila au obligația legală de a efectua tratamente de dezinsecție și deratizare, în conformitate cu prevederile OMS nr. 119/2014, pentru diminuarea infestării cu vectori în zonele ce le aparțin. Aceste tratamente vor trebui demarate cât mai repede posibil de către fiecare asociație de proprietari, persoane fizice și persoane juridice, pentru a crește eficiența tratamentelor desfășurate pe domeniul public al Municipiului Brăila”, a mai precizat sursa citată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro